Ismét emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma

2020. július 14. kedd 10:29

Ismét emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma

Tizeneggyel, 4258-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu kedden. 

 

 

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. A halottak száma változatlanul 595, 3106-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 557. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük öten vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 2782-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 296 358.

Kiemelték: a magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye. Csak akkor van esély arra, hogy az életet korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust a határokon kívül tartjuk - írták.

A külföldről történő behurcolás veszélye miatt a kormány beutazási korlátozásokról döntött, az országokat három - piros, sárga, zöld - kategóriába sorolva. Az országok besorolását a kormány és az országos tisztifőorvos hetente felülvizsgálja, a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja - tudatták.

Erről bővebb tájékoztatás a www.koronavirus.gov.hu/cikkek címen található.

MTI