Csak egy mozdulat: szombaton ismét Mohácson is ketyeg a Föld órája

2019. március 28. csütörtök 12:04

Csak egy mozdulat: szombaton ismét Mohácson is ketyeg a Föld órája

Városunk idén is csatlakozott a nemzetközi természetvédelmi szervezet, a WWF a Föld Órája elnevezésű akciójához, a belvárosban szombaton este fél kilenctől egy órára kialszanak a fények. A villanyt persze bárki lekapcsolhatja ugyanebben az időpontban otthonában, így kifejezve, hogy fontosnak tartja a globális felmelegedés elleni küzdelmet.  

 

Tizenharmadik alkalommal tartják meg szombaton a Föld óráját - 2007-ben még csak egyetlen városban, Sydney-ben aludtak ki a fények egy órára, azóta világszerte több mint hatezer település csatlakozott az akcióhoz, hogy hatvan perces sötétséggel jelezze, figyel a bolygóra.

A kezdeményezést tavaly már több mint kétmilliárd ember támogatta, így a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójává vált. A fények mindenütt egyszerre alszanak ki, azt szimbolizálva, életünket mennyire átszövi a túlzott és voltaképpen fölösleges energiahasználat.

Mohács idén is csatlakozott, a belvárosi középületek díszkivilágításának fényei szombaton este fél kilenctől fél tízig kialszanak, ezzel is jelezve, hogy városunk elkötelezettje az energia-takarékosságnak, a fenntarthatóságnak.

Az önkormányzat egyben arra kéri a város polgárait, legyenek partnerek, s ebben az órában szintén kapcsolják le lakásaikban a villanyt, áramtalanítsák azokat az elektromos eszközöket, amelyekre nincs feltétlen szükség.

 

 

EQM