Finom az elefánttrágyából készült folyékony kenyér
2013. április 18. csütörtök 16:02

Két kézzel kapkodtak az elefánttrágyás sör után Japánban. A svájci nevű, ám japán Sankt Gallen serfőzde itala percek alatt elfogyott piaci premierjén.
A sör sajátossága, hogy babkávét is hozzáadnak a főzéskor, olyat, amely előzőleg megjárta egy elefánt emésztőrendszerét. Az ilyen kávé igen drága, kilója 650 ezer forintba kerül, mert elég nehéz nagyobb mennyiséget kinyerni az elefántokból. A japán sörújdonsághoz thaiföldi elefántok szolgáltak a speciális belevalóval.
Az elefántos sör különlegessége, hogy - kóstolói szerint - utóíze sokkal kellemesebb, mint a szokvány eljárással és hozzávalókból készült söröké.
A brit Metro újság tudósítója megkérdezte a Sankt Gallen céget, hogy tervezi-e csapolt sörként is forgalmazni új termékét. A válasz nemleges volt.
(mti)
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Áldozatot követel a mohácsi híd...
- Mohácsi lánynak, Baráth Katának is...
- Még csütörtökön is hűvös, borongós...
- Mohácstól indul majd ki a...
- Szent István királyunkra emlékező és...
- Németországból diagnosztikai eszközt...
- Életének 85. évében elhunyt Bertók...
- Pótlóbuszok járnak Villány és Mohács...
- Egymással vívtak roppant szoros...
- Jégeső, felhőszakadás csaphat le...