A WHO szerint rákkeltőek a feldolgozott hústermékek
2015. október 26. hétfő 14:08
A feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő, és "valószínűleg" a vörös húsé is - derül ki az Egészségügyi Világszervezet rákkutató ügynökségének hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányából.
"Az eredmények igazolják a jelenleg érvényben lévő közegészségügyi ajánlásokat, amelyek a húsfogyasztás korlátozására intenek" - mondta Christopher Wild, a kutatást végző párizsi székhelyű Nemzetközi Rákkutató Központ (IARC) igazgatója.
Az ügynökség a vörös húsok közé sorolja a sertést, a marhát, a borjút, a bárányt, a birkát, a lovat és a kecskét.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Karambol miatt félpályán halad a...
- Baranyában is megemlékeztek Isten...
- 11 milliárd forintnyi...
- Több mint 80 ezren vizsgáznak magyar...
- Ismét csökkennek az üzemanyagárak kedden
- Áldozatot követel a mohácsi híd...
- Jégeső, felhőszakadás csaphat le...
- Újra Mohács lesz a halétkek fővárosa,...
- Csütörtökön ismét féláron fagyizhat...
- A Széchenyi tér átépítése után is...