A WHO szerint rákkeltőek a feldolgozott hústermékek
2015. október 26. hétfő 14:08
A feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő, és "valószínűleg" a vörös húsé is - derül ki az Egészségügyi Világszervezet rákkutató ügynökségének hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányából.
"Az eredmények igazolják a jelenleg érvényben lévő közegészségügyi ajánlásokat, amelyek a húsfogyasztás korlátozására intenek" - mondta Christopher Wild, a kutatást végző párizsi székhelyű Nemzetközi Rákkutató Központ (IARC) igazgatója.
Az ügynökség a vörös húsok közé sorolja a sertést, a marhát, a borjút, a bárányt, a birkát, a lovat és a kecskét.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Változott a buszok menetrendje, már...
- Egy héten át tartó rendőrségi razzia...
- Befejeződött a Marek Sportcsarnok...
- Megvannak az adatok, rengetegen...
- Orbán Viktor: vége annak az...
- Pécsi gyalogosgázolás szemtanúit...
- Kocsis Máté Mohácson: a választások...
- Tamburás karácsonyra várják az...
- Orbán Viktor Mohácson: hadüzenet a...
- Februártól indulnak a Magyar falu...

