A WHO szerint rákkeltőek a feldolgozott hústermékek
2015. október 26. hétfő 14:08
A feldolgozott hústermékek fogyasztása rákkeltő, és "valószínűleg" a vörös húsé is - derül ki az Egészségügyi Világszervezet rákkutató ügynökségének hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányából.
"Az eredmények igazolják a jelenleg érvényben lévő közegészségügyi ajánlásokat, amelyek a húsfogyasztás korlátozására intenek" - mondta Christopher Wild, a kutatást végző párizsi székhelyű Nemzetközi Rákkutató Központ (IARC) igazgatója.
Az ügynökség a vörös húsok közé sorolja a sertést, a marhát, a borjút, a bárányt, a birkát, a lovat és a kecskét.
MTI
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Vasárnap ér véget a rendőrségi razzia...
- A püspöki palota, a kincstár is...
- Csodás csillagászati jelenséget...
- Rohamosan apad a Duna: Mohácsnál...
- Vasárnap országos tűzgyújtási tilalom...
- A koronavírus-fertőzések számának...
- Mélybe zuhant egy magyar kamion...
- Lecsukták a miniszterelnök...
- Nyergesvontató rohant az építés alatt...
- Vizet juttattak a Dunából Belső-Bédába