Úgy érzi, a legjobb helyen van a PMFC-nél az őszi szezon gólkirálya, a mohácsi Schmidt Zsolt

2015. november 29. vasárnap 09:06

Úgy érzi, a legjobb helyen van a PMFC-nél az őszi szezon gólkirálya, a mohácsi Schmidt Zsolt

Tizennyolc góllal a labdarúgó Baranya megyei első osztály őszi gólkirálya a PMFC játékosa, Schmidt Zsolt. A mohácsi születésű játékos nyáron került Pécsre, és a szezon egyik legjobbja volt. 

Schmidt Zsolt nyolcéves kora óta volt a Mohácsi Torna Egylet igazolt labdarúgója, egészen 2007-ig nevelőegyesülete korosztályos csapataiban játszott. Viszonylag fiatalon, 17 évesen az akkor NB II.-es Kozármisleny ifjúsági csapatához került.

- Az edző, Korosecz Tamás keresett meg, és bár nagyon szerettem Mohácson játszani, a Kozármisleny felnőtt csapata akkor jutott fel az NB II.-be, így a pozitív jövőkép reményében váltottam - mondta a támadó.

Másfél év után aztán már a pogányi NB III.-as felnőtt csapat tagja volt, ahol őt is utolérte a balsors, fél év után elszakadt az oldalszalag a térdében.

Schmidt Zsolt azonban hamar felépült, Bólyban egy évig ismét az NB III.-ban játszhatott, majd - miután nem tudta vállalni a város a bajnokság költségeit - még fél évet a megyei első osztályban is kitartott a csapat mellett. Az azonban hamar kiderült, hogy a fiatal tehetségnek nem ebben az osztályban volt a helye.

- Kozármislenyben az NB II.-es felnőtt csapat pályaedzője annak idején nekem is volt edzőm, így mondhatni szerencsésen alakult a pályafutásom, hiszen rajta keresztül kerülhettem Kozármislenybe. A másfél év alatt kétszer ezüstérmet szereztünk, nagyon szép időszak volt, rengeteget fejlődtem itt.

Nem lehet a megyei válogatott tagja

A PMFC múlt szombaton játszotta utolsó mérkőzését a megyei első osztályban, tizenöt forduló után tizenhárom győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a tabella első helyén zárta az őszi szezont. A játékosok többsége már téli szüneten van, hét játékos azonban a hétvégén a Baranya megyei válogatottban szerepelhet. A Márton Gábor vezette csapat két edzésen majd hétvégén kétnapos régiós selejtezőn vesz részt Székesfehérváron. A kerethirdetésnél Schmidt Zsolt neve elsőként merült fel, azonban a szövetség által hozott döntés alapján (mely szerint csak olyan játékos lehet tagja a csapatnak, aki korábban még nem rendelkezett profi szerződéssel) a fiatal támadó nem lehet ott a tornán.

 

A játékost aztán kölcsönadták Szekszárdra, majd egy évet Budapesten a BKV Előre csapatánál játszhatott ugyancsak kölcsönben. A gólerős támadó többre vágyott, ezért visszajött Kozármislenybe, ahol egy újabb ezüstérmet gyűjtött be, idén nyáron pedig az utolsó átigazolási napon kölcsönadták egy évre a PMFC-nek.

- Ugyanaz a szakmai stáb dolgozik Pécsett, akiknek a tagjait annak idején Kozármislenyben már megismertem. Többször jelezték, hogy igényt tartanak rám és szeretnék, ha sikerülne megállapodnunk. Aztán végül, még annak ellenére is, hogy megyei első osztályú csapatként hívott a PMFC, a több játéklehetőség reményében, illetve a csapaton belüli fontosabb szerep érdekében igent mondtam. Kijelenthetem, hogy nem bántam meg a döntésemet, olyan profi munka folyik a csapatnál, hogy a fejlődésem garantált - mondta Schmidt.

A 25 éves támadó fejében jelenleg meg se fordul, hogy visszamenjen Kozármislenybe, még akkor sem, ha toronymagasan vezetik a bajnokságot és a kupában is menetelnek a mislenyiek.

- Nagyon fiatal a keret Pécsett, a stáb rendkívül jó szemléletű játékosakat igazolt, akikkel öröm együtt dolgozni. Mindennap van edzésünk, profin van felépítve minden, kezdve a felkészüléstől az edzéseken, a szakmai munkán át egészen a technikai dolgokig. Ennek a csapatnak nem ebben az osztályban van a helye, ebben biztos vagyok, mint ahogy abban is, hogy jövőre már az NB III-ban folytathatjuk, s még az sem jelenti majd a végállomást. 

Erdélyi Bianka - Fotó: Dittrich Éva