Pávkovics Bence lehet az első mohácsi labdarúgó, aki pályára lép a válogatottban

2019. május 16. csütörtök 18:43

Pávkovics Bence lehet az első mohácsi labdarúgó, aki pályára lép a válogatottban

Csütörtökön hirdette ki Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a június 8-án Azerbajdzsán, majd a három nap múlva Wales ellen esedékes Eb-selejtezőkre készülő bő, 32 fős keretét. Meghívót kapott a DVSC játékosa, a mohácsi Pávkovics Bence is. 

 

 

 

A kapitány jövő héten szűkíti a keretét, a létszámcsökkentés után a tervek szerint 22 mezőnyjátékos és négy kapus marad a csapatban. Reméljük, Pávkovics Bence is köztük lesz, aki, ha pályára lép - tudomásunk szerint -, az első mohácsi születésű válogatott labdarúgó lesz.

A védőjátékos lapunknak korábban adott nyilatkozatában elmondta , négyévesen kezdett ismerkedni a sportággal.

- Mohácson kezdtem el focizni, Sas Lászlónál, majd a Mohácsi Torna Egylet keretein belül, Horváth Egon keze alá kerültem. Viszonylag hamar, már tizenegy évesen eligazoltam a PVSK-hoz, majd fél év után a PMFC-hez kerültem.

Ott aztán rendre nála két-három évvel idősebbek között kapott lehetőséget és nagyon sokat fejlődött két év alatt: ekkor már egyre többször megfordult a korosztályos válogatottban is, s felfigyelt rá az MTK.

- 2011 nyarán kerültem az ország első és szerintem a legjobb akadémiájára. Nagyon jó körülmények között, rendkívül magas színvonalon, kiváló szakmai stábbal dolgozhattam. Nagyon nagy köszönettel tartozom a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiának.

Az akadémiai évek után ismét visszatért Pécsre, ahol először a PMFC U21-es csapatának, majd sok munka és szorgalom árán az NB1-es felnőtt keretének tagja lett.

 

Végigjárta a ranglétrát, kezdetben még csak a kupamérkőzéseken kapott lehetőséget, majd 2015-ben, a szezon végén a bajnokságban is pályára küldte Robert Jarni. Egyben ez volt az utolsó meccse is a PMFC színeiben - mint az ismert, a csapatot kizárták.

Következett az Újpest, onnan került a DVSC-hez.

A Loki honlapjának akkor azt nyilatkozta, ezzel nagy álma vált valóra.

- Mindössze tizenkét éves voltam, amikor a Loki bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Akkoriban még nem foglalkoztatott nagyon a magyar futball, de az, hogy a Debrecen bekerült egy ilyen elit sorozatba, nagy örömet szerzett nekem, büszke voltam, és akkor szerettem meg nagyon a Lokit. Emlékszem, a tévében néztem a DVSC egyik BL-meccsét, és akkor tettem egy olyan kijelentést anyukámnak, hogy én egyszer ebben a csapatban fogok játszani, oda akarok igazolni.

 

M. B. - Fotó: dvsc.hu