A mohácsi Pávkovics Bence is bemutatkozhatott az élvonalban a PMFC utolsó meccsén

2015. június 21. vasárnap 16:54

A mohácsi Pávkovics Bence is bemutatkozhatott az élvonalban a PMFC utolsó meccsén

A labdarúgó első osztály záró fordulójában mutatkozott be az élvonalban a PMFC játékosa, a tizennyolc éves mohácsi Pávkovics Bence.


Pávkovics Bence egészen fiatalon, négyévesen kezdett ismerkedni a sportággal.


- Mohácson kezdtem el focizni, Sas Lászlónál, majd a Mohácsi Torna Egylet keretein belül, Horváth Egon keze alá kerültem. Viszonylag hamar, már tizenegy évesen eligazoltam a PVSK-hoz, majd fél év után a PMFC-hez kerültem - mesélt Pávkovics pályafutása kezdetéről.


A mohácsi születésű labdarúgó rendre nála két-három évvel idősebbek között kapott lehetőséget. Bence elmondta, pécsi évei alatt az akkori edzője, Fekete Tivadar remek csapatot rakott össze és nagyon sokat fejlődött az itt eltöltött két év alatt: ekkor már egyre többször megfordult a korosztályos válogatottban is, s felfigyelt rá az MTK. 


- 2011 nyarán kerültem az ország első és szerintem a legjobb akadémiájára. Nagyon jó körülmények között, rendkívül magas színvonalon, kiváló szakmai stábbal dolgozhattam. Nagyon nagy köszönettel tartozom a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiának, az ott eltöltött három év alatt rengeteget fejlődtem.


Pávkovics Bence az akadémiai évek után ismét visszatért Pécsre, ahol először a PMFC U21-es csapatának, majd sok munka és szorgalom árán az NB1-es felnőtt keretének tagja lett.


- Először furcsa volt a legkisebbnek lenni, de nagyon jól fogadtak, így könnyen be tudtam illeszkedni. Sokat segítettek, különösen Szatmári Lóránd és Horváth Adrián. Először a gyorsabb ritmust kellett megszokjam, valamint a technikai elemek még pontosabb és gyorsabb végrehajtására kellett törekedjek.


Pávkovics végigjárta a ranglétrát, kezdetben még csak a kupamérkőzéseken kapott lehetőséget, majd a szezon végén a bajnokságban is pályára küldte Robert Jarni. Bencének ez volt az utolsó találkozója a PMFC színeiben, hiszen jövőre már az NB III-ban kénytelen indulni a baranyai csapat.


- Nagyon sajnálom, hogy nem kaptuk meg a licencet, mert a pályán kivívtuk a bennmaradást és hiába álltunk télen a tabella utolsó helyén, a Nyíregyháza legyőzésével végül tizenegyedikként zártuk a bajnokságot.

Bence elmondta, nagyon szeretne továbbra is az első osztályban játszani, ám nagy álma, hogy egyszer külföldön is bizonyíthasson.

- Tudom, hogy rengeteget kell még dolgoznom ahhoz, hogy profi futballista váljon belőlem, de nem vagyok türelmetlen - mondta Pávkovics Bence.

E.B.