Osztályozó nélkül NB III-as a Mohács, ezúttal a szerencse is a focisták mellé szegődött

2021. június 01. kedd 15:35

Osztályozó nélkül NB III-as a Mohács, ezúttal a szerencse is a focisták mellé szegődött

Még mielőtt megkezdődtek volna a mérkőzések, a Mohácsi TE 1888 máris feljutott az NB III-ba. Baranya megye bajnokaként nem lett volna esélytelen a továbblépésre Kvanduk János vezetőedző alakulata. De ha már a kiemelésnél a szerencse a piros-fehér futballisták mellé szegődött, hát ők kitörő lelkesedéssel fogadták, hogy számukra nem jön a ráadás.  

 

Egy hosszú bajnokságot követően ez szép ajándék a sorstól.


A Mohácsi TE 1988 toronymagasan nyerte meg a baranyai I. osztály, futballban.

Azonban egy ilyen siker az utóbbi időben nem jelenhet azonnali osztályváltást. Azért még két találkozón meg kell küzdeniük az egymásmellé rendelt feleknek. Már azoknak, akik mindezt vállalják is. Ez kétséges sem lehetett a Duna partján. Várták is az ellenlábast, de nem jutott nekik. Fortuna istenasszony úgy döntött, a Mohács minden túlóra nélkül lépjen oda, ahol jól megérdemelt helye van. Nulla kockázat, teljes sikerrel!

- Hatalmas megkönnyebbülés volt számunkra, amikor a csapat nevét kihúzták egy műanyag gömbből - árulta el többek érzését Kvanduk János, aki játékosaival együtt követte az események alakulását. - Mert azért azt kijelenthetjük, kétszer kilencven percben, meg egy esetleges hosszabbításban sok-sok buktató lehet. Egy egész szezon megítélése foroghat kockán azoknál, akik alulmaradnak.

Nagy utazás

A Közép csoport pontos összetételét még nem lehet tudni, csak körvonalazódik a jövő. A legtávolabbi helyszínek egyike Vác, a legközelebbi meg Kozármisleny. Remélhetőleg rendeznek Mohács-Ferencváros összecsapást is. Igaz, ebben az esetben a Fradi II-ről van szó, mégis érdekes lehet az esemény. Hiszen a zöld-fehérek megjelenése rengeteg drukker pulzusát emeli meg, ez tagadhatatlan. Az minden kockázat nélkül kijelenthető, a sportemberek nagyságrendekkel több időt töltenek majd buszon, mint korábban tették azt.

- A harmadik vonalban, a Közép csoportba kerülhet a klub?

- Erre nagyon jók az esélyek. Ismerve a földrajzi lehetőségeket, nekünk nem a Nyugat jut, bár azért a csoportok kialakításánál léteznek mozgásterek a szövetség részéről. Mi pillanatnyilag Középen látjuk magunkat. De itt a számon van a fő hangsúly, a hármason, a nemzeti bajnokságok keretein belül. Ezért harcoltunk az egész szezonban, amit nemrég fejeztünk be.

- Lehet sejteni valamit az új bajnokság erőviszonyokról?

- Olyan kollégák véleményére tudok hagyatkozni, akik több országrészben is megfordultak a szakma kapcsán. Szerintük nagyon kiegyensúlyozott az osztály, nehéz a feladat. De ez volt a célunk.

- Újoncként talán kitalálható, mi lenne az elérhető legjobb helyezés?

- Feljebb lépve nem lehet más a feladatunk, mint kiharcolni a megkapaszkodást.

- Kvanduk Jánossal az élen?

- Nagyon úgy tűnik, hogy velem, de persze a fiúkkal közösen.

 

Pucz Péter