Michelisz Norbert ismét a túraautózás csúcsán, megszerezte második nagy nemzetközi címét

2023. november 24. péntek 07:59

Michelisz Norbert ismét a túraautózás csúcsán, megszerezte második nagy nemzetközi címét

Második nagy nemzetközi címét szerezte Michelisz Norbert autóversenyző, miután a Hyundai Motorsport CustomerRacing pilótája több pontot szerzett közvetlen riválisainál a TCR World Tour szezonzáró, makaói versenyhétvégéjén.

 

 

A futam előtt Michelisz még harmadik helyen állt YannEhrlacher és Rob Huff mögött 1 ponttal lemaradva, így az utolsó fordulóig rendkívül kiélezett volt a verseny. Michelisz a szezon során összesen 20 futamon indult, ebből négyet megnyert és további három alkalommal volt dobogós, míg csak egyszer nem végzett pontszerző helyen.

A bajnoki címet az összesített tábla alapján végül 440 ponttal nyerte meg a magyar pilóta.

„Elmondhatatlanul büszke vagyok, hogy megszereztem a TCR World Tour bajnoki címét. Ez a szezon nagyon kemény volt, hihetetlenül kiélezett volt a verseny, és pályafutásom talán legjobb, leginkább összeszedett teljesítményére volt szükségem a győzelemhez" - mondta Michelisz Norbert.

"A szezonzárón szerencsére nagyobb pontelőnyhöz jutottam az időmérőn és az első futamon, ezért akkor sem estem kétségbe, amikor az utolsó versenyen a riválisom előre tört, mert éreztem, hogy van bennem annyi tartalék, hogy szükség esetén képes vagyok erre reagálni"- tette hozzá a pilóta.

A TCR World Tour a túraautózás nemzetközi csúcsbajnoksága, így a 39 éves magyar versenyző 2019 után második alkalommal nyerte meg a legrangosabb címet a magyar autósportnak.

„Gratulálunk Michelisz Norbertnek a TCR World Tour bajnoki címéhez! Ez egy fantasztikus eredmény, amelyre méltán büszke lehet. Michelisz Norbert egy igazi példakép, aki nagyon komoly erőfeszítéseket tesz a magyar autósport sikereiért. Büszkék vagyunk rá, hogy hosszú ideje kiemelt partnereink közt tudhatjuk, és hiszünk abban, hogy további fantasztikus sikereket érhet el a jövőben" - mondta Balog Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója.

Michelisz idei teljesítménye nem csak a bajnoki cím miatt marad emlékezetes. A pilóta rögtön a szezon első futamát megnyerte Portugáliában, ilyenre sosem volt képes 2010 óta, mióta folyamatosan a világ vezető túraautó-bajnokságában versenyez. Az első három fordulóban már két győzelme és egy második helyezése volt, ami karrierje legerősebb kezdését jelentette, ezáltal a bajnokság elejétől a legvégéig az egyik legnagyobb bajnokesélyesként volt számontartva.

Kiegyensúlyozott teljesítményét mutatja, hogy az idény 20 futamából csak egyen nem szerzett pontot a versenyző, ez pedig éppen a Hungaroringen történt, ahol a második futamon összeütközött egy előtte megpördülő autóval. Az ennek következtében boxkiállásra kényszerült Michelisz a pályára visszatérve ugyan célba ért, de a pontszerzésre már nem maradt esélye.


Michelisz idén győzelmet aratott az ausztráliai Bathurstben, amivel különleges bravúrt vitt véghez, hiszen így teljesítette az autóversenyzők által a legnagyobb kihívásnak tartott mesterhármast: van már győzelme a három legveszélyesebb pályán. Makaóban 2010-ben nyert először, a Nürburgring-Nordschleifén 2019-ben győzött, Bathurst pedig most került fel a sikerlistájára.

Az OMV 2018 óta Michelisz Norbert partnere. A versenyző elkötelezettségét a minőség, a folyamatos fejlődés, a küzdeni tudás és a magas szintű motiváció iránt kiemelten értékeli.

Forrás: OMV