Matyi Dezső borászata ellen végrehajtást rendelt el a NAV

2013. december 30. hétfő 20:28

Matyi Dezső borászata ellen végrehajtást rendelt el a NAV

Szeptemberben indult az első adóhatósági végrehajtási eljárás, majd decemberben egy újabb a PMFC fő tulajdonosának borászata ellen. A 3-400 millió forintos árbevételű Matias borászat az elmúlt években a nullszaldó környékén billegett, de tavaly már 30 milliós veszteségbe csúszott, derül ki a Céginfo adataiból - írja az index sportrovata a pécsi vállalkozó PMFC-ből történő kiszállását elemző cikkében.

A papíron Matyi 19 éves lánya által vezetett vállalat akkor már több mint 1,1 milliárdnyi kötelezettséget görgetett maga előtt, amiből 330 millió volt az éven belül lejáró kölcsönök összege, a pénzügyi műveleteik ráfordításai a duplájára nőttek 2012 végére, ez is komolyan hozzájárult a veszteséghez, teszi hozzá a pesti hírportál.

"Idén azonban sokasodni kezdtek a problémáik, NAV végrehajtás alá is kerültek nyár végén. Őszre már a Széchényi Bankkal közösen gondolkozhattak a megoldáson, mivel szeptember végén a Széchényi Bank zálogjogokat jegyzett be a cég egyes üzletrészein, pedig korábban nem álltak kapcsolatban a bankkal. Azonban nem lehetett igazán sikeres az együttműködés, ugyanis decemberre a NAV újra elrendelte a végrehajtást" - közli az index. 

TOVÁBBI RÉSZLETEKET IDE KATTINTVA OLVASHAT.

 

Forrás: index.hu