Közbeszóltak a fegyverek, lemarad a kenyai világbajnokságról a mohácsi Kapitány Kristóf

2017. június 18. vasárnap 07:50

Közbeszóltak a fegyverek, lemarad a kenyai világbajnokságról a mohácsi Kapitány Kristóf

Miközben újabb egyéni csúcsot állított fel az MTE 1888 súlylökője, Kapitány Kristóf, eldőlt, hogy nem utazhat el a kenyai U18-as világbajnokságra az ottani háborús helyzet miatt. 

Mint azt korábban megírtuk, a fiatal súlylökő az országos diákolimpián elért 18,35-ös eredményével kvalifikálta magát a júliusi kenyai U18-as világbajnokságra. Azonban az afrikai országban tapasztalható háborús helyzet miatt - több országhoz hasonlóan - a Magyar Atlétikai Szövetség sem vállalta a részvételt az eseményen.

Mindeközben a mohácsi versenyző pénteken ismét bizonyította tehetségét a miskolci Atlétikai Centrumban rendezett Négy Ország U18 Válogatott Viadala elnevezésű versenyen, ahol Magyarország, Szlovákia, Csehország és Szlovénia versenyzői mérték össze tudásukat. 

Nagyszerű sorozatot produkált, háromból háromszor lökte át a 18 méteres vonalat, így 18,38-as új egyéni csúcsával a harmadik helyen végzett. A versenyt egy cseh induló nyerte 19,26-al.


- Kristóf mostani eredménye azért különleges, mert nehezebb szerre álltunk át, ugyanis a szövetségtől esélyt kaptunk, hogy kvalifikáljon az U20-as Európa Bajnokságra, amit júliusban rendeznek az olaszországi Grossetoban. A szint 17,75 méter, amire van öt hetünk, hogy a hatkilós súlygolyóval meglökje, szóval most kemény hajtás következik a számára - mondta hírportálunknak Kristóf edzője, Kürthy Lajos.

Képünkön: Kapitány Kristóf és edzője, Kürthy Lajos az országos diákolimpia döntőjén.

D. Zs.