Irány Kenya, irány a vb! Megnyerte a diákolimpiát a mohácsi súlylökő, Kapitány Kristóf

2017. május 31. szerda 07:39

Irány Kenya, irány a vb! Megnyerte a diákolimpiát a mohácsi súlylökő, Kapitány Kristóf

Első helyezést ért el az Atlétika Diákolimpia Országos Döntőjében az MTE versenyzője, Kapitány Kristóf, így kvalifikálta magát az U18-as világbajnokságra. A fiatal tehetség nyáron Kenyába utazhat, hogy összemérje tudását korosztálya legjobbjaival. 

Május 28-án, Székesfehérváron rendezték meg az Atlétika Diákolimpia Országos Döntőjét, amelyen az MTE 1888 súlylökője, Kapitány Kristóf 18,35-ös diákolimpiai csúccsal maga mögé utasított mindenkit, s így kijutott a júliusban megrendezendő korosztályos világbajnokságra.

- Edzőként és sporttársként is nagyon büszke vagyok rá, hatalmas eredmény ez Kristóf számára, hiszen atlétikában, és azon belül is dobásban nagyon nehéz kvalifikálni egy világversenyre. Rengeteget dolgozott ezért, és most van másfél hónapunk, hogy folytassuk a munkát, és elérjük, hogy meglökje a 19 métert, amivel akár a legjobb nyolcba is bekerülhet. Nem lesz egyszerű, de igyekszünk meríteni az én tapasztalataimból is - értékelte a fiatal súlylökő teljesítményét edzője, Kürthy Lajos.

Kristóf is természetesen nagyon örül az eredménynek, és készen áll még egy fokozattal feljebb kapcsolni, hogy elérje a célját, a nyolc közé jutást.

- Véleményem szerint a legjobb nyolcba kerülés reális eredmény lenne számomra, és mindent megteszek azért, hogy sikerüljön. A többi versenyzőt nem ismerem, egyedül a másik magyart, az Ikarus BSE sportolóját, Kovács Lászlót, akivel biztosan nagyot fogok csatázni. Nagyon elszánt vagyok, és igyekszem a legjobb formámat nyújtani a világbajnokságon.

Képünkön: Kapitány Kristóf és edzője, Kürthy Lajos.

D. Zs.