Így sikerült Michelisznek az időmérő a Hungaroringen

2020. október 17. szombat 18:45

Így sikerült Michelisznek az időmérő a Hungaroringen

Az argentin Esteban Guerrieri nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) időmérő edzését a Hungaroringen zárt kapuk mögött zajló Super Racing Festival szombati napján.


A Münnich Motorsport Honda Civicjével versenyző pilóta a vasárnapi első és harmadik futamon rajtolhat majd a pole pozícióból, a második starthely a szintén hondás Tassi Attiláé, a harmadik pedig csapattársáé, a portugál Tiago Monteiróé lett.

A második versenyt a francia Yvan Muller (Lynk&Co) kezdheti majd meg az élről a fordított rajtrács szabályának értelmében, mivel az időmérőn ő végzett a 10. pozícióban.

A többi magyar versenyző közül Boldizs Bence (Cupra) a 11., a világkupában címvédő Michelisz Norbert (Hyundai) a 16., Kismarty-Lechner Gábor (Cupra) pedig a 22. helyen zárt a vizes aszfalton rendezett kvalifikáción.

Boldizs és Kismarty spanyol csapattársa, a Zengő Motorsport Cupráját vezető Mikel Azcona az ötödik rajtkockát szerezte meg.

A WTCR első futama vasárnap 9.15-kor kezdődik, a másodikat 12.15-től, a harmadikat pedig 16.15-től rendezik a Hungaroringen.

MTI