Főként helyi játékosokkal lett bajnok a Mohács – Vállalnák az NB III-at, de előbb osztályozó jön

2021. május 15. szombat 07:52

Főként helyi játékosokkal lett bajnok a Mohács – Vállalnák az NB III-at, de előbb osztályozó jön

Veretlenül áll az AutóCity Volkswagen Megyei I-es bajnokság első helyén a mohácsi labdarúgócsapat. A 25. fordulóban eldőlt, hogy az MTE nyeri a 2020/2021-es szezont, így esélyük adódik az NB III-es szereplésre, ám ehhez előbb sikerrel kell venni az osztályozót. Kvanduk János vezetőedző szerint a maguk számára magasra helyezett „belső mérce" indította el azt a folyamatot, amely elvezetett az aranyéremig.


A megye I-es bajnokság 25. fordulójában eldőlt, hogy a 2020/2021-es szezont a Mohácsi TE 1888 labdarúgócsapata nyerte. A végső siker jogosságához kétség sem férhet, hiszen az eddig lejátszott mérkőzéseken nem szenvedett vereséget az MTE, csak két döntetlent játszott, és mindössze 4 (!) gólt kapott a hatvankilenc lőtt találat mellett.



Kvanduk János, a csapat vezetőedzője lapunk megkeresésre elmondta, a pontvadászat elején azt a célt tűzték ki, hogy összeálljon egy dobogóesélyes együttes, amellyel később nagyobb eredményeket is el lehet érni. Mint megtudtuk, a bajnoki címmel csak a következő szezonra terveztek. Természetesen - tehetjük hozzá - a klubnál senki sem bánja, hogy ilyen értelemben másként alakult a forgatókönyv.

A tréner szerint a saját maguk számára magasra tett „belső mérce" indított el azt a folyamatot, amely elvezetett a rendkívül magabiztosan elhódított bajnoki címhez.
Szintén hozzájárult a sikerhez, hogy a játékosok és a stáb szívén viseli a mohácsi labdarúgás sorsát, a csapat szinte teljes egészében helyi vagy a városhoz több szállal kötődő játékosokból áll. Nem elhanyagolható az sem, hogy az önkormányzat is törődik az egyesülettel.

A Mohács vállalja az NB III-as tagságot, az ehhez szükséges licencet már megkapta a klub, azonban még egy jelentős akadályt le kell gyűrni a harmadosztályú tagsághoz. A versenykiírás értelmében ugyanis a megyei bajnokoknak (párokba sorsolva) osztályozót kell játszaniuk, és az oda-visszavágós ütközetek győztesei kerülhetnek az NB III-ba. A párharcokat júniusban rendezik.

A tapasztalatok szerint a mohácsiak jelentős része érdeklődik a labdarúgás iránt, pláne ha jó és eredményes fociról van szó. Kvanduk János szavaival élve a hamarosan záruló idény egy „titkos bajnokság" volt, hiszen a legtöbb meccsen nem lehettek jelen nézők, azonban az internetes közvetítéseket viszonylag sokan követték. Ősszel pedig az NB I-es Budafok elleni Magyar Kupa-mérkőzésre csaknem ezer szurkoló látogatott ki a stadionba.

Palotás Péter - Fotó: MTE