Elképesztő sorozatban a Mohácsi TE 1888 focistái: bárki jött is szembe, azt megverték

2021. február 22. hétfő 17:11

Elképesztő sorozatban a Mohácsi TE 1888 focistái: bárki jött is szembe, azt megverték

Tovább menetel a Mohácsi TE 1888 focicsapata a Baranya megyei első osztályban, cél a bajnokság megnyerése, s persze a harmadik vonalban való szereplés. Országos összevetésben is kimagasló az eddig elért teljesítményük. 

 

 


Elképesztő tény: a lejátszott találkozók, illetve az elhullajtott pontok kategóriájában a mohácsi piros-fehérek, húsz pontvadászat alapján Magyarországon a legsikeresebbek.

Legutóbb pénteken, a Boda ellen 4-0 lett a találkozó vége. Ezzel a 2020-2021-es évadban, 13 forduló után, a bajnokság élén a mohácsiak állnak.

Ami igazán megdöbbentő, az a gólkülönbségük, a 41-1. Utoljára az első fordulóban, idegenben, a PVSK ellen kaptak gólt (1-4), a 60. percben. (Azt is tizenegyesből.)


Attól kezdve napjainkig 1110 játékperc telt el, de a gárda hálója nem rezzent. Kicsivel több, mint 12 órán keresztül (a maradék 18 percet, meg a másodperceket pillanatra feledve!) senki sem járt sikerrel az ellenlábasok közül a mohácsi gólvonal tájékán. Erre szokták mondani: ha ez ellenfelek reggelig támadnának, akkor sem szereznének találatot. De ez itt nem szófordulat, hanem maga a valóság.

Országos elsők

Ma a magyar labdarúgásban a 19 megyei I. osztály mellett a negyedik vonal tagja a Budapesti Labdarúgó-szövetség (BLSZ) is. Ezzel tehát kereken húsz ilyen szervezett szériáról lehet tudni. Közülük a legérdekesebb konkurencia Makó FC, tucatnyi összecsapás után, vesztett pontok nélkül, 68–1-es gólkülönbséggel. Ám ők csak 12 meccset játszottak eddig, így egy sikerrel tehát a mohácsiak mögött lépdelnek.

Bárhol a világon, bármelyik osztályban, az ilyenre csettinteni szoktak.

Egyelőre sajnos a nézők a helyszínen még nem láthatják a csapatukat, ám egyszer bizonyosan visszatérhetnek a drukkerek is, bár az időpont jelenleg ismeretlen. Az irány nagyon az NB III felé mutat.

A Kvanduk János edző által dirigált formáció kissé kilóg a mezőnyből, a 15 klub közül. Méghozzá felfelé!

- Szinte minden szakvezetőnek az a vágya, hogy hátul szervezett legyen a csapata - jelentette ki Kvanduk János vezetőedző. - Nekem ehhez most talán jól sikerült megtalálnom az embereket. De messze még a menetelés vége, rengeteg pontot lehet szerezni, illetve veszíteni. Én csak akkor jelenthetek ki bármit is határozottan, ha már matematikai esélye sincsen a többi együttesnek velünk szemben.

- Ha siker véglegessé válik, akkor következhet az NB III.?

- Mi nem azért vágtunk neki a bajnokságnak, hogy a megyében nyerjünk, hanem a harmadik osztály reményében indultunk harcba. Ez nem csak a szakmai célkitűzésünk, de a város érdekeivel szintén találkozik. Ennek szellemében készülünk hétről-hétre, minden következő erőpróbára.

Pucz Péter - Fotó: Facebook/Mohácsi TE 1888