Dunaszekcsői hajtóé, dr. Tóth Andreáé lett a diadal a Dunafalván rendezett fogathajtó versenyen

2020. augusztus 22. szombat 10:42

Dunaszekcsői hajtóé, dr. Tóth Andreáé lett a diadal a Dunafalván rendezett fogathajtó versenyen

Dunafalván C kategóriában, azaz akadályhajtásban pénteken rendeztek versenyt az országosan és megyénként is legnépesebb versenyzői mezőny, azaz a kettes fogatok számára. 

 

 

A verseny érdekessége, hogy az mind a baranyai C kategóriás hajtóknak, mind pedig a bácskaiaknak is pontszerző volt, összesen 18-an mérkőztek meg a pályán.

A délelőtti, kétfordulós versenyt a Dunaszekcső SE 2020 színeit képviselő dr. Tóth Andrea nyerte 150 Maestoso Gaetana X és Bonus összeállítású, szürke lipicaiakból álló fogatával.

Az ugyanebben az egyesületben szereplő egykori kettesfogathajtó egyéni világbajnok, Kecskeméti László  a harmadik helyet szerezte meg, szintén dr. Tóth Andrea lovait hajtva.

Mivel ők mindketten A kategóriás sportolók, a legeredményesebb C kategóriás baranyai hajtónak a Beremend Sport Kft. sportolója, Kalamár László bizonyult, aki a délutáni, már nem pontszerző, úgynevezett vadászhajtásban harmadik lett. (A délutáni versenyt a Hercegszántói LE-t képviselő András Gábor nyerte.)


A dunaszekcsői sportolónő következő erőpróbája a Vecsésen sorra kerülő háromszámos nemzetközi verseny lesz, ami idén egyben a magyar országos bajnoki döntő is.

Képünkön: Nagy Imre bíró és pályaépítő gratulál a hajtónőnek, készül átadni a kupát, jobbról pedig Kolep Gabriella segédhajtó vigyáz a lovakra.

 

Forrás: Szabó Loránd