Danyi Gábor távozik Győrből és a Siófok edzője lesz

2021. január 05. kedd 16:58

Danyi Gábor távozik Győrből és a Siófok edzője lesz

Danyi Gábor nyáron távozik a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról, és a Siófok KC szakmai munkáját irányítja a jövőben. 

 

A Bajnokok Ligájában, a bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő Győri Audi ETO KC honlapjának keddi híradása szerint Danyi nyáron lejáró szerződését a klub elnöksége nem kívánta meghosszabbítani, bár a felek tárgyaltak egymással.

"A szezon hátralévő részében természetesen közösen küzdünk tovább a céljaink eléréséért" - nyilatkozta Bartha Csaba klubelnök.

Danyi 2011 nyarán érkezett Győrbe, másodedzőként Konkoly Csabával, a néhai Karl Erik Böhnnel és Ambros Martínnal dolgozott, majd 2018-tól vezetőedzőként folytatta munkáját, és 2019-ben a BL-ben, a bajnokságban és a Magyar Kupában is aranyérmet nyert a győriekkel.

Az 56 éves, pécsi születésű edző Elek Gáborral együtt a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is betölti.

Sajtóhírek szerint a győriek vezetőedzői posztjára a jelenleg csapat nélküli Ambros Martín, valamint a francia Emmanuel Mayonnade a legesélyesebb. Utóbbi a Metz vezetőedzője, valamint a világbajnoki címvédő holland női válogatott szövetségi kapitánya jelenleg.

A Siófok KC honlapja szerint Danyi Gábor szerződése idén nyártól három plusz két évre szól, segítője a jelenlegi vezetőedző, Zdravko Zovko lesz, akivel korábban Győrben is együtt dolgozott.

"Nagyon örülünk neki és büszkeséggel tölt el minket, hogy Gábor elfogadta a felkérésünket, így közösen nyithatunk egy új fejezetet a klub életében. Az érkezése nemcsak a felnőtt csapatunkra lesz hatással, hanem az SKC teljes szakmai munkájára.

Az is fontos volt számunkra, hogy Zovko mester a maradásáról biztosított bennünket" - nyilatkozta Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.

Danyi úgy fogalmazott, örömteli és megtisztelő számára, hogy nyártól Siófokon folytathatja pályafutását.

"Izgatottan várom ennek az új fejezetnek a kezdetét, de addig is vannak kötelezettségeim. Jelenleg az a legfontosabb számomra, hogy befejezzem azt, amit elkezdtem. Mindent megteszek azért, hogy a Győri Audi ETO KC-val a lehető legsikeresebben zárjuk le ezt a szezont" -szögezte le.

MTI