Az Országgyűlés csapata nyerte a Nemzeti Összetartozás Tornát

2022. július 09. szombat 17:42

Az Országgyűlés csapata nyerte a Nemzeti Összetartozás Tornát

Az Országgyűlés együttese nyerte a Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Tornát, amelyet hat Kárpát-medencei csapat részvételével rendeztek meg pénteken és szombaton. 

 

 

Pénteken a csoportmérkőzéseket bonyolították le, 2x25 perces találkozókat vívtak a felek, szombaton pedig a helyosztókra került sor, itt már 2x35 percesek voltak a meccsek a budapesti BVSC-pályán.

Az első napon az A csoportban Kárpátalja, Erdély, Csángóföld, a B-ben magyar parlamenti válogatott, Délvidék, Felvidék lett a sorrend. A zárónapon a döntőben a házigazda együttes, az Országgyűlés csapata 3-3-as döntetlen után tizenegyesekkel 4-2-re nyert Kárpátalja alakulata ellen úgy, hogy a félidőben még 3-1-es hátrányban volt. A bronzmeccsen Délvidék 3-1-re verte Erdélyt, az ötödik helyért pedig Felvidék 3-3-as döntetlent követően büntetőkkel bizonyult jobbnak 3-1-re Csángóföldnél.

A program zárultával a döntő résztvevői, illetve a többi csapat nézőtéren helyet foglaló tagjai közösen elénekelték a magyar himnuszt.

Ez volt a második ilyen esemény, az elsőre tavaly októberben, Erdélyben, Csíkszentdomokoson került sor.

A résztvevő csapatok tagjai - a kiírás szerint - alapvetően amatőr játékosok, "civilben közméltóságnak számító futballisták" voltak.

A torna népszerűsítése érdekében azonban csapatonként - "old boys" korosztályból, 44 éven felüliek közül - egy neves labdarúgó és egy híres közéleti személyiség vendégjátékára is lehetőség nyílt, illetve kapusposzton is engedélyezett volt egy vendégfutballista szerepeltetése a plusz 44 éves korosztályból.

A magyar parlamenti válogatottban Kenesei Krisztián, Szeiler József és Balázs Pali szerepelt így vendégként.

A tornát a nemzeti összetartozás jegyében írták ki Kövér László házelnök kezdeményezésére, aki maga is szerepet kapott csapata két csoportmérkőzésén és a döntőben is - tájékoztatta az MTI-t Magyar Zoltán szövetségi kapitány, tornaigazgató.

A harmadik Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Torna rendezését a Délvidék vállalta el.

Képünkön: a  Magyar Országgyűlés Labdarúgó-válogatottjának tagjai hallgatják Varga István edzőt a II. Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Torna döntőjében a budapesti BVSC-pályán

MTI - Fotó: MTI/Kovács Anikő