A Panathinaikoszhoz igazolhat a bólyi focista, Nagy Dominik

2020. január 14. kedd 08:46

A Panathinaikoszhoz igazolhat a bólyi focista, Nagy Dominik

A görög labdarúgással foglalkozó Greek Football posztolt arról, hogy a válogatott játékos megérkezett Athénba, és az orvosi vizsgálat után aláír az együtteshez. 

 

 

 

 

Nagy Dominik ebben az idényben kilenc bajnokin szerepelt a Legiában, egy gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett, de szeptember 28. óta nem kapott lehetőséget a bajnokságban (legutóbb tétmeccsen a harmadosztályú Legia II-ben játszott október 23-án), az előző öt meccsen már a keretbe sem került be.

A hírek arról szóltak, hogy a klub nem gördít akadályt a légiós távozása elé, és másfél millió eurót szeretne kapni a játékosért, akinek szerződése 2021 nyaráig érvényes a varsóiakkal. Nagy kérdés, lesz-e olyan egylet, amely kész kifizetni a jelenlegi helyzetben 1.5 millió eurót a középpályásért, amennyit a Legia kapni szeretne érte, itt jött be a görög sajtó által beharangozott kölcsönvételi (és egyes források szerint nyáron egymillió eurós vásárlási opcióval megtoldott) lehetőség.

A gazzetta.gr mindeközben már a magyar válogatott kapitányát, Marco Rossit is faggatta a futballista átigazolásával kapcsolatban.

 

„Örülök, hogy megegyezett a Panathinaikosszal. Természetesen ez a csapat már nem az, amely egykoron volt, és nincs esélye versenyezni a bajnoki címért a PAOK-kal és az Olympiakosszal, de nagy múltú gárda, amelynek jelentős szerepe van az európai labdarúgás történetében. Ideális hely Nagy számára, akinek időre lesz szüksége, hogy visszanyerje a formáját" - idézi az oldal Marco Rossit.

A szövetségi kapitány a 24 éves szélsőt is jellemezte a lapnak:

„Nagy Dominik óriási küzdő, és képes bejátszani a pálya mindkét oldalát. Tud a csatár mögött is játszani, de úgy vélem, jobban passzol hozzá a szélső poszt. Keményen dolgozik, sokat fut a pályán és nagyon hasznos a pontrúgásoknál. Remek választás a részéről, ahogyan a Panathinaikosz oldaláról is."

Ha pedig rendszeresen játszik, az a válogatottbeli szereplésére is jótékony hatással lehet.

„Természetesen Naggyal mindig számolok a magyar válogatottnál, csak a legutóbbi alkalommal nem hívtam be a keretbe, mivel nem játszott a Legiánál. Ha a Panathinaikoszban rendszeresen lehetőséghez jut, akkor ez természetesen változni fog. Örülök ennek a klubváltásnak, és úgy gondolom, hogy Nagy bizonyítja majd értékét a Panathinaikoszban."

Forrás: Nemzeti Sport