Videóban üzent az új pécsi megyéspüspök: szeretném, ha a szívünkben értenénk egymást

2020. november 19. csütörtök 14:18

Videóban üzent az új pécsi megyéspüspök: szeretném, ha a szívünkben értenénk egymást

Felföldi László a Pécsi Egyházmegye 85-ik megyéspüspöke videóüzenetben köszönti az egyházmegye papjait és híveit. 

 

 

 

 

"Nagy örömmel és szeretettel köszöntöm a Pécsi Egyházmegye híveit, atyákat, hitoktatókat, munkatársakat és mindenkit, aki ezen a területen dolgozik és itt lakik, illetve mindazokat, akikkel valamilyen formában kapcsolatba fogok kerülni!

Felföldi László vagyok a Debreceni-Nyíregyházi Egyházmegyéből, nagyon messziről jöttem ide.
 

Nyíregyházán plébánián dolgoztam eddig, az egyházmegyében pedig általános helynökként.

A mai nappal, november 19-én Pécsen kezdem szolgálatom előkészítését, örömmel, szeretettel és félelemmel a szívemben, mert érzem a feladat nagyságát, amit a Szentatya rám bízott.

Kérem a paptestvéreket, munkatársakat, családtagokat, hogy fogadjanak be szeretettel! Még nagyon sok mindent kell tanulnom, nem csak a neveket, az utcákat, az irányokat, hanem a nyelvezetet. Hiszen tudom, minden területnek van egy saját hangulata, íze, nyelve, hogy értsük egymást. Szeretném, ha a szívünkben értenénk majd egymást és örömmel tudnánk együtt dolgozni Krisztus ügyén!

Számítok a paptestvérekre, munkatársakra, családokra, férfiakra, hogy ebben az időszakban - nem csak a vírusra gondolva -, az egyházmegye különleges időszak különleges helyzetében együtt találjuk meg az utat, amelyet Krisztus itt és most mutat nekünk, továbbá, hogy mindenki a maga területén ezzel az örömmel, ezzel a lelkesedéssel tudjon szolgálni. Nagyon kérem, ha bármit nem látok, nem értek, akkor javítsanak ki nyugodtan, mert először tanulnom kell és csak után fogjuk megtalálni ennek a közös útnak a szépségét és gazdagságát.

Bízom benne, hogy a családoknak, az egyházközségeknek, a Pécsi Egyházmegyének igazi szolgálatára leszek és megjelenik ennek a tevékenységnek minden szépsége, gyümölcse! Jézus azért küld bennünket, hogy gyümölcsöt teremjünk és az igazi gyümölcs a közösségnek, a családnak a szép élete, a szép szeretete, ezen kell együtt dolgoznunk! A feladat, amelyet nekem át kell vennem, csak együtt valósítható meg és csak együtt oldható meg. Ezt az együttes munkát várom, kérem, szeretném én is.

Nagyon köszönöm, hogy befogadnak, elfogadnak és segítenek!"


 

Forrás: Pécsi Egyházmegye