Vidám, tarka ősz-napi programokat tartottak Újmohácson a Völgyesi Jenő óvodásoknak

2013. október 10. csütörtök 17:40

Vidám, tarka ősz-napi programokat tartottak Újmohácson a Völgyesi Jenő óvodásoknak

Már az elmúlt héten bő félnapot Homorúdon töltöttek Németvarga Istvánné óvónőjük portáján a nagycsoportosok, csütörtökön pedig az intézmény valamennyi növendéke szüleikkel közösen szorgoskodtak a terményekből készült díszek, képek összeállításán, miközben finomságokat nassoltak.

Márti óvónő 16 nagycsoportosát látta vendégül Homorúdon, ahol a gyerekek részesei lehettek az őszi termések szüretelésének, egyebek mellett kukoricát, szőlőt, diót szedtek. Nagy örömükre a felfűtött kemence körül is ügyeskedhettek, a közös munkával készült lepényt sütötték meg, és természetesen el is fogyasztották.

Csütörtökön az óvoda 18 kiscsoportosa is csatlakozott az ősz-napi programokhoz. A gyereksereg szülői közreműködéssel faragta a tököt, termésekből, - egyebek mellett tökmagból, kukoricából, napraforgóból, babból - zöldségfélékből ragasztgatták a különböző őszi képeket, készítettek csuhédíszeket, amelyekből kiállítást is rendeztek. A munkálkodás közben mangalica- és libazsíros kenyeret ettek hagymasalátával, finom zöldségeket, gyümölcsöket, sült tököt és sült almát falatoztak, illetve gyümölcsteát ittak.

Az időjárás miatt idén kissé szerényebb lett a sok éve hagyományos ősz-napi program a szigeti városrész gyermekintézményében, ugyanis a szabadtéri programokat el kellett hagyni, így például a nagyon várt kukorica szárból készült kunyhót nem tudták felépíteni, és elmaradt a tökgurító verseny is.

Képünkön: "Csűrüli mamarika paprika négy, éjjel a várban dönög egy légy" - ez a csoport ezt is játszotta.

B. M.