Vass Lajos Emlékplakett Díjjal tüntették ki Horváthy Lenke tanárnőt

2021. október 26. kedd 15:18

Vass Lajos Emlékplakett Díjjal tüntették ki Horváthy Lenke tanárnőt

Nemzeti ünnepünkön, az 1956-os forradalom kitörésének évfordulóján rendezték meg Budapesten a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei Döntőjének Ifjúsági Döntőjét. Az eseményen Vass Lajos Emlékplakett Díjat vehetett át a mohácsi pedagógus, Horváthy Lenke.

 

 

 

A Vass Lajos Népzenei Szövetség 1995-ben alakították azzal a céllal, hogy összefogja, segítse a Kárpát-medencében élő és működő népdalköröket, népzenei csoportokat, énekkarokat, nyugdíjas éneklő csoportokat, a népzenét, néphagyományainkat éltető közösségeket, embereket.


A szövetség minden évben országos népzenei táborokat, országszerte továbbképzéseket, előadásokat tart, népzenei találkozókat, versenyeket szervez. 

 

Utóbbiak körébe tartozik a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei Döntőjének Ifjúsági Döntője is, amelyet nemzeti ünnepünkön rendeztek Budapesten.

 

Ezen a rendezvényen adták át a Vass Lajos Emlékplakett Díjat is, amelyet idén két másik díjazott mellett a mohácsi nyugdíjas pedagógus, Horváthy Lenke, a Schneider Lajos Népdalkör és számos szóló énekes szakmai felkészítője kapta, amelyet a néphagyományok ápolásáért, a népzene területén végzett több évtizedes, elhivatott szerepvállalásáért, kimagasló tevékenységéért adományozott számára a szövetség vezetősége.

 

A díjakat átadta: dr.Alföldy-Boruss István, Dévai János szakmai vezetők és Farkas Márta elnökhelyettes.

 

EQM