Várhatóan a jövő héten nyit az uszoda szabadtéri része - Üzemeltetőt és főnököt is cseréltek

2021. június 11. péntek 12:02

Várhatóan a jövő héten nyit az uszoda szabadtéri része - Üzemeltetőt és főnököt is cseréltek

Tizenhárom évvel ezelőtt vehették birtokba a mohácsiak és a környékbeliek a fedett uszodát. A létesítményt több ütemben fejlesztette, szabadtéri medencékkel, csúszdákkal, sporteszközökkel bővítette az önkormányzat, majd egy, a közelmúltban hozott döntés a Baranyavíz Zrt. helyett a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. lett az uszoda üzemeltetője, a vezetője pedig Vég Bence.  

 

 

- Tekintettel arra, hogy a Baranyavíz Zrt.-ben a korábbi 100 százalékos önkormányzati tulajdon helyett mára az ivóvíz szolgáltatást biztosító mintegy 200 településsel közös tulajdonú társaságban mindössze 24,47 százalékot birtokol Mohács, indokolt volt az üzemeltető-váltás - összegezte a jogi környezet változása okon született döntés lényegét M. Bugarszki Norbert, az MVR Kft. ügyvezetője.

- A feladat ellátására társaságunk pályázatot írt ki, így hét ajánlattevő közül a közgazdász végzettségű Vég Bence innovatív elképzeléseit találtuk a legalkalmasabbnak arra, hogy a szolgáltatás színvonalának emelésével kellemes kikapcsolódó hely legyen az uszoda - mondta az ügyvezető.

Megjegyezte, Vég Bence, mint a helyi focicsapat oszlopos tagja, ismert a városban,s hasonló lendülettel fogott az uszodai munkájába is. Számos új programmal, újítással készül vonzóvá tenni a strandolást. További fejlesztésekre is vannak javaslatai, ezek megvalósítását a költségkeretek adta lehetőségek függvényében a társaságunk támogatja.

Elmondta továbbá, hogy az elmúlt tíz nap alatt számos karbantartási munkát végeztek el. Ezek sorában többek között a sportmedencék felújítását végezték el, megújult a fa padozat, a növényzet, rendbe tették a csúszdákat és idén már napvitorlák árnyékában lehet a sporteszközöket használni. A szakhatósági engedélyek beszerzése van folyamatban, s ezek birtokában várhatóan a jövő héten már fogadják a fürdőzőket.

- Érdemi jegyáremelésre nem készültünk, de némi változást vezettünk be az uszodába látogatók számára, nevezetesen, karszalaggal jelölve külön belépővel lehet a fedett-, illetve a szabadtéri létesítményt használni. Ha például egy felnőtt a két helyszín közötti szabad átjárást választja, az előző évihez mérten 400 forinttal költ többet idén - említette M. Bugarszki Norbert, s megjegyezte, a Mohácsi Uszoda honlapján részletesen felsoroltak a kategóriánként érvényes jegyárak.

Berta Mária