Üzenet Afrikából: Valerian Okeke mutat be szentmisét

2021. szeptember 14. kedd 10:40

Üzenet Afrikából: Valerian Okeke mutat be szentmisét

A Pécsi Székesegyházban mutat be szentmisét kedden 18.00 órakor Valerian Okeke, Onitsha (Nigéria) érseke, aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kiemelt vendége és szónoka. 

 

 

 

A nigériai Onitsha Egyházmegyéből - ahogy arról korábban már hírt adtunk - három felszentelt pap tanul a Pécsi Tudományegyetemen második éve: Martin atya orvosnak, Mark atya gyógyszerésznek, Henry atya pedig pszichológusnak készül.

Érsekük, Valerian Okeke, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus t követően látogat el Pécsre kíséretével, hogy találkozzon Felföldi László pécsi megyéspüspökkel, és megismerkedjen a magyarországi katolikus köz- és felsőoktatás helyi intézményeivel, a Katolikus Karitászban folyó szolgálattal.

Nigériában az oktatást és az egészségügyi ellátást jellemzően az Egyház biztosítja. Onitsha érseke több kórházat is fenntart. Ezek egyikének igazgatója Dr. Izunna Okonkwo atya, aki 16.30 órakor a Magtár Látogatóközpontba várja azokat az orvosokat és ápolókat, akik érdeklődnek a nigériai orvosmisszió iránt.

Okeke érsek kedden 18.00 órakor szentmisét mutat be a Pécsi Székesegyházban, amelyre mindenkit szeretettel hívunk. A szentmise után lehetőség lesz találkozni az érsekkel és kíséretével, valamint dr. Fodor Rékával, „ Afrékával".

Forrás: Pécsi Egyházmegye - Fotó: Magyar Kurír