Üvegszilánk, szemét, csikk-kupacok egy mohácsi játszótéren - Az önkormányzat gyors fellépést ígér

2021. április 11. vasárnap 14:16

Üvegszilánk, szemét, csikk-kupacok egy mohácsi játszótéren - Az önkormányzat gyors fellépést ígér

Megdöbbentő állapotok fogadtak egy mohácsi családot szombaton a Fogadalmi emléktemplom mögötti játszótéren, akik tapasztalataikat a Facebook-on tették közzé. Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere lapunk érdeklődésére azt mondta, megtisztítják a játszóteret és környezetét a szeméttől, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a hasonló helyzetek elkerülése érdekében a mohácsiak közreműködésére is szükség van. 

 

„Tegnap a Széchenyi tér mögötti játszótérre vittük a kisfiunkat. Ez fogadott: szemét és cigicsikk mindenfelé, a kuka is teljesen tele volt. Széttépett galambtetem, és millió üvegszilánk mindenhol. Szedtük kézzel a szilánkokat, de nem söprűvel mentünk, meg azt hiszem, ez nem is a mi dolgunk lenne, hogy balesetmentes és tiszta legyen a játszótér.

Mielőtt az lenne, hogy hétvégén nem takarítanak, ez a mennyiségű szemét biztos, hogy nem egy nap alatt gyűlt össze. A fajátékok olyan rossz állapotban vannak, hogy a gyerek ruháját tönkre teszi és szálka megy a picik kezébe. Fogantyú leszakadva. Stb. Mit kellene tenni, hogy ez ne így legyen?"

Az észrevételeket eljuttattuk Pávkovics Gábor, Mohács polgármesterének.

Válaszában kifejtette, a mohácsi játszóterek felújítása folyamatosan halad, ennek során a rossz állapotú, netán balesetveszélyes játékokat kicserélik, illetve leszerelik. A szemét kapcsán úgy fogalmazott, a képeken sörös dobozok is láthatók, a közterületi alkoholfogyasztás pedig már tilos Mohácson, mint ahogy a játszótereken dohányozni sem lenne szabad, veszélyhelyzet idején pedig különösen nem, amikor kötelező a maszk viselése.

- A jelzést megköszönve természetesen haladéktalanul intézkedni fogunk a játszótér és környezete megtisztítása érdekében, és a többi játszótér esetében is kiemelten ügyelünk azok rendjére. A rendőrséget kérni fogom, gyakrabban járőrözzenek ezeken a helyeken, s lépjenek fel az esetleges jogsértésekkel szemben. Ugyanakkor önmagukban a jogszabályok, a gyakoribb ellenőrzések, amint a példa is mutatja, nem elegendőek, azért arra kérem a mohácsiakat, konkrétan a szemetelőket, fokozottan ügyeljenek a közterületek rendjére, a tisztaságra, hiszen ez az ő érdekük is, ők is itt élnek.

Pávkovics Gábor hozzátette, továbbra is várják a lakosság jelzéseit az ilyen és ehhez hasonló esetekről.

M. B.