Újmohácson és Sárháton is begyűjtik a zöld hulladékot

2018. május 16. szerda 08:58

Újmohácson és Sárháton is begyűjtik a zöld hulladékot

A szolgáltató tájékoztatása szerint megkezdik a biológiailag lebomló hulladék díjmentes, a cég által folyamatosan biztosított, biológiailag lebomló zsákban és egy kévényi mennyiségben történő begyűjtését Újmohács és Sárhát területén. 


A biológiailag lebomló hulladék gyűjtése során az ingatlanoknál kertekben, udvarokban, konyhában keletkező minden, szervesanyag-tartalmú hulladék elszállítása megtörténik.

A biológiailag lebomló hulladékot az ingatlan előtti közterületre a gyűjtési napon reggel 7.00 óráig lehet kihelyezni és az elszállítás időpontjáig az ingatlan előtt kint hagyni, úgy, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen.

A keletkező apró, biológiailag lebomló hulladékot, például fűkaszálékot, falevelet, lágyszárú növényeket, háztartásban, éttermekben, kiskereskedelmi egységekben keletkező konyhai és élelmiszermaradékot műanyag zsákokban, illetve maximum 70 cm hosszú és 50 cm átmérőjű kötegekben, kévékbe kötve kell kihelyezni, alkalmanként maximum 0,5 m3 mennyiségben. Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékot nem ilyen formában helyezik ki vagy ha azt kommunális hulladékkal keverik, akkor a biológiailag lebomló hulladékot összegyűjtő járat nem szállítja el.

Kihelyezhető, biológiailag lebomló hulladék:

Kerti hulladék:
- kötegelve, kévébe összekötve:
faág, fanyesedék, gally
- műanyag zsákokban:
vágott fű, vágott virág, falevél, lágyszárú növény, virágágyi növények, kezeletlen kéregdarabok, egyéb, apró zöldhulladék

Udvari hulladék:
- fűrészpor, faforgács, száraz szalma

Konyhai hulladék:
- zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj, egyéb növényi származékok, élelmiszer-maradék

Begyűjtési napok:
május 16.
június 13.
július 11.
augusztus 8.
szeptember 5.
október 3. és 31.
november 28.
december 26.

EQM