Újabb háromezer ember munkához jutását segíti Baranyában a kormányhivatal

2021. október 07. csütörtök 08:45

Újabb háromezer ember munkához jutását segíti Baranyában a kormányhivatal

Újabb háromezer baranyai álláskereső számíthat támogatásra a 2015-ben elindult, azóta tizenötezer álláskeresőt segítő  "Út a munkaerőpiacra" elnevezésű európai uniós program segítségével - közölte a Baranya Megyei Kormányhivatal.  

 

 

Emlékeztettek: a 2015-ben elindult, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program 14,2 milliárd forintos keretéből megvalósuló program célja a 25 év feletti álláskeresők, inaktívak, alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépésük elősegítése.


A közlemény szerint Baranya megyében a program segítségével eddig az eredetileg célul kitűzött tizenkétezer helyett már több mint tizenötezer ember kapott támogatást.

A kommünikében Horváth Zoltán (képünkön) kormánymegbízottat idézve kiemelték: a források eddigi hatékony felhasználásának is köszönhető, hogy a program bővülhet, és annak keretében Baranyába további 1,6 milliárd forint érkezik.

Mindez jövő év végéig még csaknem háromezer ember foglalkoztatási támogatását teszi majd lehetővé.

Jelezték: a vállalkozások már igényelhetik az alacsony iskolai végzettségű álláskeresőknek szóló "munkatapasztalat szerzést elősegítő" és a legalább egy hónapja regisztrált álláskeresőkre vonatkozó támogatást. Előbbi három, utóbbi hat hónapra biztosít forrást.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a támogatásokkal kapcsolatos részletes feltételekről a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain kapnak információt az érdeklődők.

 

MTI