Új tornacsarnok épül Mohácson a Kórház utcában, jelentette be Szekó József

2017. május 08. hétfő 14:54

Új tornacsarnok épül Mohácson a Kórház utcában, jelentette be Szekó József

Akár már egy éven belül felépülhet a gimnáziumi testnevelés, valamint az utánpótlás-nevelés céljait szolgáló új tornacsarnok a Kórház utcában, a Mohácsi TE telephelyén, tájékoztatta a Mohácsi Újság.hu-t Szekó József, Mohács polgármestere. 

Szekó József (képünkön) kifejtette, a beruházásról hétfőn Budapesten, dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel folytatott tárgyaláson született megállapodás.

Az új csarnok „C" típusú lesz, amelynek szabványos mérete 25X40 méter.

A létesítményben a szomszédságában található gimnázium testnevelés óráit tarthatják majd, de alkalmas lesz kézilabda-, labdarúgó utánpótlás-nevelés céljára és egyéb egyesületi, valamint tömegsport-rendezvények megtartására is.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében épülő csarnokok közül a legnagyobb méretűek a „C" típusúak. Szabványos kézilabda- és futsalpályával rendelkeznek, ezen kívül több kosár-illetve röplabdapálya is helyet kaphat benne, s egyszerre három csoport párhuzamos testnevelés órájának megtartására is alkalmasak.

A másutt már felépült, ilyen jellegű csarnokokban hat öltöző, tanári szoba és mosdó, egészségügyi helyiség és szertár is helyet kapott, minden bizonnyal Mohácson is hasonló kialakítású lesz az új létesítmény. 

M. B.