Úgy tűnik, még mindig nincs vége: ismét emelkedni kezdett az új fertőzöttek száma

2022. június 22. szerda 10:56

Úgy tűnik, még mindig nincs vége: ismét emelkedni kezdett az új fertőzöttek száma

Az elmúlt héten országszerte 1961, Baranyában hatvan új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 925 083-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

 

Az egy héttel korábbiakhoz képest (akkor országszerte 1636, Baranyában 58 új fertőzöttet igazoltak) kissé romlottak az adatok.

 

Meghalt 32, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 626-ra emelkedett.

A gyógyultak száma 1 869 244, az aktív fertőzöttek száma 9213-ra csökkent. Jelenleg 197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 147-en vannak.

Baranya megyében hatvan új fertőzöttet igazoltak, számuk a járvány kezdete óta 81 057.

 


A kormányzati honlapon felhívták a figyelmet arra, hogy a járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt júliustól már csak péntekenként lesz oltás a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól.


Jelenleg a kórházi oltópontokra keddenként és péntekenként lehet menni időpontfoglalással vagy péntekenként reggel 7 és este 19 óra között akár időpontfoglalás nélkül is - jelezték.

Kiemelték, hogy a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - tették hozzá.

A kedvező járványhelyzetre tekintettel májustól heti adatközlés lépett életbe, legközelebb jövő héten közölnek járványadatokat.

 


 

EQM