Túl nagy volt a láb: felborultak, árokba csúsztak a gyorshajtók Baranyában

2020. szeptember 08. kedd 13:26

Túl nagy volt a láb: felborultak, árokba csúsztak a gyorshajtók Baranyában

Baranya megyében az elmúlt héten 15-en sérültek meg közúti közlekedési balesetben. 

 

 

A megye közútjain augusztus 31-e és szeptember 6-a között összesen 51 közlekedési baleset történt, amelyből 13 személyi sérüléssel járt, míg 38 anyagi káros volt. A személyi sérüléses balesetek során összesen 15-en sérültek meg, 10-en könnyen, öten súlyosan.

Az iskolakezdés első hetében láthatóan megnövekedett a forgalom, a járművezetők siettek, türelmetlenek voltak.

A reggeli és délutáni csúcsforgalmat figyelembe véve célszerű előbb elindulni és fokozottan odafigyelni a közlekedés során. Vegyék azt is figyelembe, hogy az őszi időjárás beköszöntével egyre később világosodik, és korábban sötétedik. Gyakoribb lehet a csapadék, ködszitálás, mely rontja a látási- és útviszonyokat

Az elmúlt héten a sebesség nem megfelelő alkalmazása szerepelt a legfőbb baleseti okok között, de történt baleset szabálytalan kanyarodás elsőbbség meg nem adása, követési távolság be nem tartása és gyalogoshiba miatt is. Ittasság gyanúja egy baleset esetében merült fel.

Sebesség nem megfelelő alkalmazása miatt több autó letért az útról, majd felborultak, árokba hajtottak, és egy láthatósági mellényt viselő út szélén álló gyalogost egy jármű vészfékezése ellenére a szalagkorlátnak szorított. Kérjük, tartsák be a közlekedési szabályokat, különös figyelmet fordítva a sebességhatárok betartására.

Forrás: BMRFK