Traktorkerék-gurítás, mocsárjárás is szerepelt a kínálatban a lippói sportnapon

2017. június 17. szombat 06:36

Traktorkerék-gurítás, mocsárjárás is szerepelt a kínálatban a lippói sportnapon

Azt követően, hogy a Lippói Általános Iskola is részt vett a Challenge Day nevű országos megmozduláson, a tanítás vége felé sem tétlenkedtek, hiszen június 14-én Sportnapot tartottak a faluban. 

-Az Éjjeli Sport-dömping megszervezése után nehéz volt ismét egy olyan sporteseményt szervezni, ami leköti a diákok figyelmét, szórakoztató, de egyben tanító szándékkal is bír - mondta lapunknak az esemény egyik szervezője, Pap Vanessza, az iskola testnevelőtanára. - A sportnapunk első eleme a megnyitót követően egy meglepetés flashmob volt, melyet felső tagozatos tanulóink mutattak be. A délelőtt meghatározó eseménye a hétpróba akadályverseny volt, ezen részt vettek a Kétújfalui Általános Iskola tanulói is.

Hét állomáson kellett a gyerekeknek különböző feladatokat végrehajtani, mint például. tojásdobálás, traktorkerék-gurítás, mocsárjárás, krumpliültetés, vaksötétben járás.

Ezt követően a Bólyi Rendőrőrs közreműködésével a diákok különböző kiegészítőket húzhattak fel, ülhettek rendőrautóban, valamint egy kutyás rendőrségi bemutatón vehettek részt.

Délután sajnos a Kétújfaluról érkezett vendégeknek haza kellett utazniuk,ezért nem tudtak részt venni az iskolák közötti bajnokságon, így Majs és Lippó csapatai mérték össze erejüket.

A lippóiak kézilabdában és fociban is győzni tudtak, így egy évig a vándorserleg tulajdonosai lettek. 

Erdélyi Bianka