Továbbra is népszerű a mikrohitel, egyszerű és vállalkozóbarát az igénylés folyamata

2021. március 04. csütörtök 11:26

Továbbra is népszerű a mikrohitel, egyszerű és vállalkozóbarát az igénylés folyamata

Az 1991-ben alapított BMVK Alapítvány egyik meghatározó tevékenysége a mikrohitelezés. Működő és induló vállalkozások számára is biztosítanak kedvezményes visszatérítendő forrást. A programról Pohl Marietta ügyvezető igazgatót kérdeztük. 

 

 

- A mikrohitel legfontosabb tulajdonsága, hogy az igénylés folyamata és az elszámolás menete is egyszerű és vállalkozóbarát. Ma is hatalmas kereslet van arra, hogy a nem bankképes, de piac- és életképes mikrovállalkozások megfelelő támogatásokhoz jussanak.

Az Alapítvány visszatérítendő támogatásokat nyújt a régió mikrovállalkozásainak beruházási (pl. ingatlan vásárlása, felújítása, eszköz vagy gép beszerzése), valamint forgóeszköz-finanszírozási (pl. áru, alapanyag, illetve bérleti díj, bér és járulékok) céljainak eléréséhez.

Főbb paraméterek: max. 10 millió forint kölcsönösszeg szerződésenként, max. 10 év futamidő, fix 3,9% kamat a teljes futamidő alatt. Jelenleg ez az egyetlen olyan támogatott visszatérítendő forrás, melyet 100 %-ban ingatlan(ok) vásárlására lehet fordítani! A folyósítást követően a fix kamaton kívül semmilyen járulékos költség nincs.


- Azok a magyarországi székhellyel rendelkező működő vagy induló, nem mezőgazdasági vállalkozások vehetik igénybe, amelyek életképes üzleti tervvel rendelkeznek, létszámuk max. 9 fő és éves nettó árbevételük és/vagy mérlegfőösszegük legfeljebb 2 millió euró.

További információk:
www.bmvk.hu, vagy a +36 72 214 050-es telefonszámom.
Cím: Pécs, Felsőmalom u. 13.

(x)