Több ezer gyermek táborozhat majd Palotabozsokon

2017. július 12. szerda 08:30

Több ezer gyermek táborozhat majd Palotabozsokon

Több mint 17 milliárd forintból valósulhatnak meg esélyteremtő programok az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program részeként hét táborban, közöttük Palotabozsokon, jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a fonyódligeti Erzsébet-táborban. 

Novák Katalin elmondta: tíz pályázó közül hét tábor nyert el félmilliárd és 13,5 milliárd forint közötti támogatást a civil és egyházi szervezetek számára kiírt programban. Feltétel volt, hogy a pályázók hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, illetve fogyatékossággal élő gyermekek táboroztatását is vállalják, és saját táborhelyeiken önkénteseket is bevonjanak a 2017 és 2020 között zajló programokba - tette hozzá az államtitkár.

A pályázaton az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány 13,5 milliárd forintot nyert el. Az évente tíz héten át tartó, egyhetes, ott alvós táboraikban a négy év alatt összesen mintegy százezer fiatal vehet részt Fonyódligeten és Zánkán.

A 17,39 milliárd forintból további hat helyszínen valósulhatnak meg esélyteremtő táborok 2017-2020 között köznevelési intézmények 1-11 évfolyamos tanulói számára.

A Szolnoki Gyermek-és Ifjúsági Közalapítvány Szolnokon a Tiszaligeten, a Tiszántúli Református Egyházkerület Beregdarócon, Berekfürdőn és Tivadarban, az Esély Budapest Fővárosi Gyermek és Ifjúsági Alapítvány Tatán, a Palotabozsok Községért Alapítvány Palotabozsokon, a Magyarországi Református Egyház Balatonszárszón, a Manna Alapítvány pedig Pogányban rendez a négy év alatt évente 6-14 hét időtartamban, egyenként 4-6 ezer fiatal számára táborokat.

 

 

Forrás: kormany.hu - Fotó: kormany.hu/Botár Gergely