Több buszjárat menetrendje is változik Baranyában

2020. június 28. vasárnap 16:10

Több buszjárat menetrendje is változik Baranyában

Számos baranyai távolsági buszjárat esetében átalakított menetrend lép életbe július 1-től, szerdától. A változtatások érintik többek közt Boda, Bicsérd, Zók, Aranyosgadány térségét, ahol új vonalon is közlekedtet majd járatot a VOLÁNBUSZ Zrt. A társaság tájékoztatása szerint szintén változik az eddigi közlekedési rend például a Pécs-Hosszúhetény-Komló, a Vajszló-Sellye és a Pécs-Szigetvár vonalakon. Több járat esetében csökken a menetidő, az eddig a megyeszékhelyről Keszthelyig közlekedő autóbusz pedig Kehidakustányig jár majd.

 



Mint az a VOLÁNBUSZ Zrt. honlapján olvasható, július 1-től új vonalként jelenik meg a Pécs-Gyód-Aranyosgadány-Boda járat.

Íme a további változások. 


5670 Pécs-Görcsöny-Baksa

A Pécs-Aranyosgadány és Aranyosgadány-Pécs között közlekedő járatok beleolvadnak az 5678 Pécs-Pellérd-Aranyosgadány-Zók-Bicsérd-Boda-Pécs útvonalon, illetve ellenkező irányban közlekedő körjáratokba.


5678 Pécs-Boda-Aranyosgadány

A járatok egy része Pécs-Pellérd-Aranyosgadány-Zók-Bicsérd-Boda-Pécs útvonalon, illetve ellenkező irányban, körjáratként fog közlekedni. A körjárat bevezetésével együtt üzletpolitikai kedvezményként Boda és Bicsérd települések esetében a jelenlegi 5678 autóbuszvonalon alkalmazott díjszabás marad érvényben.

 
A képre kattintva nagyobb méretben is megnézheti a térképet.


5679 Pécs-Zók-Szentlőrinc-Pécsbagota

A reggeli járat módosított - Pécs-Pellérd-Aranyosgadány-Zók-Bicsérd-Boda-Szentlőrinc-Pécsbagota - útvonalon közlekedik és az új menetrend szerint délelőtt biztosítjuk Szentlőrincről a hazautazási lehetőséget is. A szentlőrinci járásközpontba való eljutás érdekében munkanapokon Pécsről 6:55-kor indítunk járatot Pécs-Pellérd-Aranyosgadány-Zók-Bicsérd-Boda-Szentlőrinc-Szabadszentkirály-Pécsbagota útvonalon, amely járat Szentlőrinc fordulóhoz 7:59-kor érkezik. A visszautazás érdekében Szentlőrincről 9:42-kor indítunk új autóbuszjáratot, mellyel a térség valamennyi településére vissza lehet utazni.

A 22 óra utáni Pécsről való hazautazás biztosítása érdekében a munkanapokon és szabadnapokon (hétfőtől szombatig) Pécsről 22:40-kor Keszü betéréssel Gyódra közlekedő autóbuszjárat - igény esetén - Aranyosgadányon át Bodáig meghosszabbítva közlekedik. A járat Pellérd, Hegyderék, Aranyosgadány, Zók, Bicsérd, Boda településeken csak leszálló utasok részére áll meg, ha nincs Gyódról tovább utazó utas, a járat nem közlekedik végig.

 

5620 Pécs - Hosszúhetény - Komló

A munkaszüneti napokon 14:50-kor Hosszúhetény, Vásártérről Komlóig közlekedő autóbusz 20 perccel később, 15:10-kor indul.

A munkanapokon és szabadnapokon 14:35-kor Pécsről Komlóig közlekedő autóbusz szabadnapokon 10 perccel később, 14:45-kor indul. A járat menetrendje munkanapokon változatlan.

 

5636 Pécs - Romonya - Pécsvárad

A munkaszüneti napokon Pécsvárad, Kollégiumtól Pécsre közlekedő autóbusz 3 perccel korábban, 7:50-kor indul.


5685 Pécs - Szigetvár

A tanítási szünetben munkanapokon 6:15-kor Szigetvárról Pécsre közlekedő autóbusz a továbbiakban 6:35-kor jár.

A munkanapokon 12:45-kor Pécsről Szigetvárra közlekedő autóbusz 30 perccel korábban, 12:15-kor indul.

A munkanapokon 14:35-kor Szigetvárról Pécsre közlekedő autóbusz 25 perccel korábban, 14:10-kor indul.


5698 Pécs - Kővágószőlős - Bakonya

A munkanapokon 14:20-kor Bakonya, Községházától Pécsre közlekedő autóbusz érinti Kővágószőlős, Iskola megállóhelyet.

A munkanapokon és szabadnapokon 18:10-kor Kővágószőlős, Községházától Pécsre közlekedő autóbusz 15 perccel korábban, 17:55-kor indul.


5833 Siklós - Old - Beremend - Kásád

A munkanapokon és szabadnapokon Beremend, Fordulótól Siklósra közlekedő autóbusz szabadnapokon betér Matty, Kossuth utca 40. megállóhelyhez. A járat menetrendje munkanapokon változatlan.


5845 Vajszló - Sellye autóbuszvonalon

A munkanapokon 15:50-kor Vajszló, Autóbusz-váróteremtől Sellyére közlekedő autóbusz 4 perccel később, 15:54-kor indul.


1486 Békéscsaba - Szeged - Baja - Pécs


A vonalon közlekedő járatok menetrendje kis mértékben módosul, egyes járatok menetideje Baja és Pécs között 5 perccel csökken. MENETREND


1503 Szeged - Baja - Pécs - Kaposvár - Zalaegerszeg

A vonalon közlekedő járatok menetideje Pécs és Baja között 5 perccel csökken.


1504 Szeged - Baja - Mohács/M6 - Pécs

A vonalon Pécsről Szegedig és vissza irányban közlekedő járatok menetideje Pécs és Baja között 5 perccel csökken. MENETREND


1524 Kecskemét - Baja - Mohács/M6 - Pécs

A vonalon közlekedő egyes járatok menetideje Pécs és Baja között 5 perccel csökken.

Továbbá a 7:20-kor Kecskemétről Pécsig közlekedő autóbusz 120 perccel később, 9:20-kor indul. Kecskemét és Baja között az eljutás a 7:20-kor Bajáig közlekedő járattal biztosított.


1576 Pécs - Kaposvár - Balatonlelle - Keszthely

1578-as és 1579-es vonalszámon, hosszabb útvonalon, Kehidakustányig közlekednek.

EQM - VOLÁNBUSZ Zrt.