Szexmunkásként dolgoztatott egy nőt egy pár

2021. január 26. kedd 15:02

Szexmunkásként dolgoztatott egy nőt egy pár

Folytatólagosan elkövetett emberkereskedelem miatt jogerősen két és fél év letöltendő, illetve két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy Zala megyei férfit és egy nőt, mert egy gondnokságuk alatt álló nőt szexmunkásként dolgoztattak Magyarországon és Németországban - közölte az ügyben másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla kedden az MTI-vel. 

 

 

A bíróság közleménye szerint az ügy elsőrendű, 41 éves, büntetett előéletű férfi vádlottja és 39 éves nő élettársa 2017-ben vette gondnokság alá a sértettet, aki születésétől fogva fennálló enyhe fokú szellemi visszamaradottságban szenvedett, önálló életvezetésre nem volt képes, segítségre és irányításra szorult.

A vádlottaknak 2017-ben és 2018-ban rendszeres megélhetést biztosító jövedelme nem volt, ezért a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva az elsőrendű vádlott őt szexuális szolgáltatások nyújtására több férfinak felajánlotta, megszervezte a szolgáltatások helyét, idejét, a sértettet a férfiak lakására, majd onnan hazaszállította.

A pár gondnoksága alá helyezett nőt 2018-ban ugyanezen céllal a férfi Németországba is kivitte, míg a 2018 szeptemberéig tartó tevékenység szervezésében a másodrendű vádlott segítséget nyújtott élettársának.

A gondozott nő a prostitúciós tevékenységéből származó bevételét - több százezer forintot - átadta a pár férfi tagjának, majd az így szerzett pénzt a vádlottak felélték.

A Zalaegerszegi Törvényszék folytatólagosan elkövetett emberkereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat. A férfit két és fél év börtönre, míg a nőt - mint bűnsegédet - két év börtönre ítélte. A büntetés végrehajtását a másodrendű vádlott esetében négy év próbaidőre felfüggesztették. A védelmi fellebbezések folytán eljárt Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta, így az ítélet jogerős.

MTI