Súlyos sérülést okozott, pénzbüntit kapott

2020. január 17. péntek 15:26

Súlyos sérülést okozott, pénzbüntit kapott

A Pécsi Járásbíróság a csütörtökön megtartott tárgyaláson egy vádlottat közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt bűnösnek mondott ki, s ezért kilencvenezer forint pénzbüntetésre ítélte. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott 2018. július 19. napján 15 órakor az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Pécsett, amikor a sértett az általa vezetett segédmotor kerékpárral elé kikanyarodott. A vádlott a vele szemben közlekedő helyi járatú autóbusz miatt nem tudta megelőzni a sértettet, hanem mögötte haladt folyamatosan. A vádlott nem tartott kellő követési távolságot, minek következtében kismértékben nekiütközött a sértett által vezetett segédmotor kerékpárnak. A sértett megbillent az ütközés következtében, felhajtott az útmenti padkára és egy betonoszlopnak ütközött.

A baleset következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a baleset okán kialakult látásromlás maradandó károsodást, funkciócsökkenést eredményezett, 5%-os látószervi rész-egészségkárosodás maradt fenn nála.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosítás érdekében fellebbezést jelentett be.

Forrás: Pécsi Törvényszék