Súlyos balesetet okozott egy férfi a 6-oson, majd a sérültekkel nem törődve elmenekült

2021. február 10. szerda 09:08

Súlyos balesetet okozott egy férfi a 6-oson, majd a sérültekkel nem törődve elmenekült

A Pécsi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki az általa okozott baleset után a sérülteket hátrahagyva elmenekült. 

 

A vádlott 2020 januárjában Pécs felől Szentlőrinc irányába vezette gépkocsiját a 6-os számú úton. A gépkocsiban rajta kívül még két személy utazott. Pécset elhagyva a megengedettnél nagyobb sebességgel haladt, amikor nekiütközött az előtte, vele azonos irányba közlekedő sértett gépkocsijának.

 

Az ütközés következtében a sértett által vezetett gépkocsi áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szemből érkező gépjárműnek.

A baleset következtében az egyik sértett súlyos, maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett, többszörös törései voltak, illetve egyik szervét el kellett távolítani. A vádlott által vezetett gépkocsiban utazó személy, valamint a harmadik gépkocsi vezetője könnyű sérüléseket szenvedett. A vádlott az ütközést követően gyalog a helyszínről elmenekült. 

Az elkövető cselekménye a maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint a segítségnyújtás elmulasztásának bűntette megállapítására alkalmas, melyeket a törvény3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség