Sombereken helyi búzából őrölt lisztből készül az ünnepi kenyér
2015. augusztus 18. kedd 06:50

Hagyományteremtő szándékkal idén első alkalommal Sombereken minden háztartásba helyben termelt búzából készült lisztet juttattak el. A sombereki gazdák felajánlotta 24 mázsa gabonából a Garat malomban történt őrlés után 12 mázsa BL-55-ös minőségű liszt lett, amihez az egyedi, feliratos zacskókat az önkormányzat biztosította.
Az új lisztből süti Schäffer József pékmester azt az kenyeret, valamint a kalácsokat, kuglófokat is, amit a szerdai arató napi ünnepségen résztvevők kóstolhatnak meg. Augusztus 19-én délután 5 órakor kezdődik az aratók és lovasok felvonulása, s a menetet a Somberek-Mohács-Palotabozsok Ifjúsági Fúvószenekar fogadja térzenével.
Az ünnepi műsorban az amatőr színjátszók és a Felvidéki Dalkör lép fel, őket Farkas Béla tárogatón kíséri. A rendezvény keretében adják át a Rosa Schmich Alapítvány díját, majd az ünnepséget aratóbál zárja.
B. M.
Facebook box
Megosztás
Mások most ezeket a cikkeket olvassák
- Rohamosan apad a Duna: Mohácsnál már...
- Ismét nemzetközi tangóünnepet...
- Már hárommiliárd palackot, üveget...
- Idén is kérhetik a szülők a HPV...
- Ne felejtsünk este felnézni az égre,...
- Jó hírek érkeztek Vándorról,...
- Kigyulladt, s teljesen kiégett egy...
- Dráma Mohácson: vízbe vetette magát...
- Nemzetiségi vásárt és mulatságot...
- Betiltotta a rendőrség a Pécs...