Sok dolgok volt a baranyai tűzoltóknak a hétvégén

2021. december 27. hétfő 11:39

Sok dolgok volt a baranyai tűzoltóknak a hétvégén

A hétvége során összesen huszonhárom alkalommal riasztották a Baranya megyei hivatásos tűzoltókat. A megye tűzoltói ebből két alkalommal számoltak fel tűzesetet és tizenhat műszaki mentés hajtottak végre, öt jelzés pedig tévesnek bizonyult.

 

 

Tűzesetek

2021.12.24.

Szabadnapos tűzoltó oltotta el egy személyautó égő motorterét Mohácson, péntek délelőtt. A mohácsi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, további kár nem keletkezett.

 

Műszaki mentések

2021.12.23.

Két személyautó ütközött csütörtök éjszaka háromnegyed egy körül Pécsett, a Siklósi úton. A balesetben négy személy volt érintett, hármójukat feszítővágó segítségével szabadították ki a pécsi hivatásos tűzoltók. A mentés és a helyszínelés idején teljes útzár volt érvényben az érintett útszakaszon.

Szalagkorláton felfutva az autópálya-felhajtó melletti füves területen, fejtetőn állt meg egy személyautó Versend közelében, az M60-as autópályán. Az esethez a mohácsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kerekeire állították az autót, majd egy sugár fedezete mellett áramtalanították azt. A műszaki mentés idején egy sávon haladt a forgalom.

2021.12.25.

Árokba csapódott, majd az oldalára borulva állt meg egy személygépjármű Sombereken, szombat délelőtt. A balesethez a véméndi és mohácsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az autót, a benne utazó sofőrt kisegítették és átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Két személyautó ütközött Liget közelében, a 66-os úton. Az ütközés következtében az egyik jármű többször megpördült és oldalára borulva, az út menti árokban állt meg. A komlói és sásdi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, illetve biztosították a helyszínt. A balesetben három személy volt érintett.
oldalán áll az autó, mellette tűzoltók, mögötte mentő- és rendőrautó

Egy kanyarban megcsúszott, majd árokba hajtott egy személyautó Magyarszéken, szombat délben. A járműben csak a sofőr utazott, sértetlenül szállt ki az autóból. A Magyarszék Önkéntes Tűzoltó Egyesület áramtalanította a személyautót, a komlói hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt és az autó mozgatásában segédkeztek.

Forrás: Katasztrófavédelem