Sárhátnál lebukott embercsempészeket csuktak le

2019. december 19. csütörtök 15:09

Sárhátnál lebukott embercsempészeket csuktak le

A Pécsi Járásbíróság szerdán egy hónapra elrendelte két gyanúsított letartóztatását embercsempészés bűntette miatt. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsítottak vasárnap 21 óra 50 perc körül személygépjárművel megjelentek Sárhát település környékén abból a célból, hogy a magyar határt jogszabálysértő módon átlépő kettő fő magát szírnek és egy fő magát iraki állampolgárnak valló személynek Ausztria államhatárának jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez segítséget nyújtsanak.

A gyanúsítottak a fenti helyszínen a három személyt felvették az általuk használt gépjárműbe azzal a szándékkal, hogy őket Ausztriába szállítják.

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény tárgyi súlyára figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak - szabadlábon hagyásuk esetén - megszöknének, elrejtőznének, a bizonyítást veszélyeztetnék, így különösen tárgyi bizonyítási eszközt, elektronikus adatot megsemmisítenének, meghamisítanának vagy elrejtenének.

A végzés ellen a gyanúsítottak és a másodrendű gyanúsított védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék