Részegen leszúrta lakótársát egy pécsi férfi

2024. március 15. péntek 09:24

Részegen leszúrta lakótársát egy pécsi férfi

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra emberölés bűntettének kísérlete alapos gyanúja miatt.

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított szívességi lakáshasználóként a sértettel együtt lakott egy lakásban, ahol 2024. március 11-én az esti órákban, ittas állapotban összevitatkoztak. A vita hevében a gyanúsított a konyhapultról magához vett egy kb. 19 cm pengehosszúságú konyhakést, amivel a szobába távozó sértett után ment, dulakodtak, majd a gyanúsított a sértett felé dobta a kést, mely a férfit a mellkasán találta el.

 

A sértettet a mentőszolgálat kórházba szállította, ahol műtétet hajtottak végre. A sértettet ért sérülés következtében légmell alakult ki, ami életveszélyes sérülésnek minősül.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén elszökne, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, a bizonyítást veszélyeztetné, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentett be fellebbezést, a gyanúsított védőjének - aki az ülésen nem volt jelen - három napja van a fellebbezés bejelentésére, így a bíróság határozata nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék