Rendőr Robi is tiszteletét tette a bári óvodában

2019. május 02. csütörtök 11:15

Rendőr Robi is tiszteletét tette a bári óvodában

A Mohácsi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, Ernsztné Csáki Melinda rendőr főhadnagy 2019. április 29-én a Mohács Térségi Általános Művelődési Központ Bári Tagóvodájában járt az óvodás korú gyermekek részére készült, biztonságra nevelő „Ovi- Zsaru" elnevezésű programmal. 

 

 

Az óvodáskorú gyermekek fokozottan ki vannak téve kisebb-nagyobb baleseteknek. Életkori sajátosság a játékosság és a kíváncsiság, de még nincs elég tapasztalatuk, így sokszor nem ismerik fel a veszélyt sem, így nem tudnak megfelelően viselkedni. A program célja, hogy interaktív foglalkozás keretén belül az előadó segítői, a rendőrbábok segítségével a gyerekek számára minél befogadhatóbbá tegyék az ismeretek átadását. A megelőzés hatékony formája, hogy a gyermekek olyan információ birtokába jussanak, amelynek alapján el tudják kerülni a veszélyhelyzetet, fel tudják azt ismerni, és reagálni tudjanak rá.

A bűnmegelőzési főelőadó első alkalommal Rendőr Robi bábfigura segítségével tartotta meg a foglalkozást, ahol a bemutatkozás szabályai, valamint az idegennel való találkozás volt a téma. A foglalkozás során egy találkozást játszottak el a gyerekekkel úgy, hogy először egy baráttal találkoztak, majd egy rokonnal, és végül egy idegennel. Ezt követően megbeszélték a különbséget az egyes találkozások között, a viselkedés, a mozdulatok, valamint a köszönés tekintetében.

Az előadást az óvodások és az óvónők is érdeklődéssel fogadták, és nagy figyelemmel kísérték az elhangzottakat. A főhadnagy minden helyszínen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a kicsik megbarátkozzanak a rendőrökkel, akik szükség esetén bármilyen helyzetben a segítségükre sietnek. A program a Mohácsi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő többi óvodában is folytatódik, remélve, hogy a gyerekek bizalma az egyenruhásokkal szemben nő, az idegeneket pedig a tanultak alapján elkerülik.

A rendőrség legkisebbeknek szóló bűnmegelőzési programjához a közelmúltban a mohácsi Park utcai és a Brodarics téri óvoda is csatlakozott.

 

Forrás: BMRFK