Rablás lett egy szimpla drogügylet vége Komlón

2021. október 21. csütörtök 18:30

Rablás lett egy szimpla drogügylet vége Komlón

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön elrendelte egy fiatal komlói férfi letartóztatását egy hónapra rablás bűntettének alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai alapján a gyanúsított október 18-án találkozott a sértett férfival Komlón, a buszpályaudvaron, mert a sértett kábító hatású anyagot akart venni tőle.

A sértettnél nem volt elég pénz, amit el is mondott a gyanúsítottnak, ezért elindultak együtt a sértett egyik ismerőséhez, hogy tőle pénzt kérjen, de ez nem sikerült, így a sértett a vásárlási szándékától elállt.

A sértett ezt követően úgy döntött, hogy hazamegy, elindult a belváros irányába, miközben a gyanúsított követte őt és először 5.000, majd 7.000 forintot követelt tőle.

Egy bankfiók és egy üzlet közötti átjáróba érve a gyanúsított egy hirtelen mozdulattal kirántotta a sértett bal kezében lévő mobiltelefonját majd, amikor a sértett megpróbálta azt visszavenni, a gyanúsított a jobb öklével kétszer arcul ütötte a sértettet, ezt követően a telefonnal együtt távozott a helyszínről.

A gyanúsított a terhére rótt, jelentős tárgyi súlyú bűncselekményt más büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Az eljárásnak ebben a szakaszában alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyek megfélemlítésével, bizonyítási eszköz eltüntetésével veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért rendelte el a letartóztatását a bíróság.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be. A gyanúsított védője - az ülésen nem volt jelen - neki öt napja van az esetleges fellebbezés bejelentésére, így a bíróság végzése nem végleges.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség