Pénzt kért, nem kapott, hát nyomban elővette

2021. szeptember 30. csütörtök 13:39

Pénzt kért, nem kapott, hát nyomban elővette

A Pécsi Járásbíróság csütörtökön elrendelte egy hajléktalan életmódot folytató főleg Nagykanizsán tartózkodó férfi letartóztatását egy hónapra kétrendbeli szeméremsértés vétsége alapos gyanúja miatt. 

 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított szeptember 26-án a délutáni órákban Pécsett, egy élelmiszerbolttal szemben található járdaszakaszon, egy autóbuszra váró nőtől pénzt kért, és amikor elutasító választ kapott, letolta előtte a nadrágját és önkielégítést végzett.

2021. szeptember 28-án a gyanúsított Pécs belvárosában, a délelőtti órákban egy általános iskola előtti téren található padon ülve, ittas állapotban önkielégítést végzett.

E tevékenysége során megszólított egy arra járó lányt, felhívta magára a figyelmet. A lány ránézett és észlelte a gyanúsított tevékenységét.

A gyanúsított hajléktalan életmódot folytat, az ország több városában fordul meg, gondnokság alatt áll, személyiségzavarban szenved. Többszörösen büntetett előéletű erőszakos vagyon elleni bűncselekmények, személy elleni erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt, jelenleg - hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt - más büntetőeljárás hatálya alatt is áll.

Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén igyekezne a büntetőeljárás hatálya alól kivonni magát, megszökne, elrejtőzne és újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, így a bíróság elrendelte a letartóztatását egy hónapra.

Az ügyész és a gyanúsított a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított védője az ülésen nem volt jelen, neki öt nap áll rendelkezésére az esetleges fellebbezés bejelentésére, így a bíróság határozata nem végleges.

M. B.