Ötvennégy közlekedési baleset történt egy hét alatt a megyében

2022. január 21. péntek 10:14

Ötvennégy közlekedési baleset történt egy hét alatt a megyében

A relatív gyorshajtás okozta a legtöbb balesetet a múlt héten.

 

Baranya megye közútjain január 10-e és 16-a között összesen 54 közlekedési baleset történt, amelyből öt személyi sérüléssel járt. A személyi sérüléses balesetek során egy ember súlyosan, négyen pedig könnyebben sérültek meg.

 

A balesetet okozó járművezetők többsége nem az út-, időjárási és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a téli ködös, párás időjárás, illetve a reggeli hőmérséklet-emelkedés sok veszélyt hordoz magában. A megcsúszás elkerülésére ilyenkor sokkal jobban oda kell figyelni.

Ennek egyik elengedhetetlen kelléke a jó téli gumi, azonban a vezető figyelmére is szükség van.

Előfordulhat, hogy - noha az út alapvetően nem jeges és nem csúszós -, olyan részre érünk, amely annak mélyebb fekvése, árnyékossága miatt a reggeli órákban síkosabb, mint az út többi része. Ha nem vagyunk kellően körültekintőek, sokszor már csak későn, a megcsúszás pillanatában vesszük észre, hogy túl nagy sebességgel haladtunk.

Inkább vezessünk végig lassabb tempóban, így a kockázatot is csökkentjük, és ha mégis bekövetkezne a megcsúszás, könnyebben tudunk majd korrigálni.

Forrás: BMRFK