Oszlopnak hajtott egy ittas sofőr Kölkeden

2019. február 11. hétfő 19:06

Oszlopnak hajtott egy ittas sofőr Kölkeden

Az elmúlt három nap során 11 esetben is alkoholfogyasztás gyanúja merült fel az igazoltatott sofőröknél Baranyában.

 

 

Egy 58 éves helyi férfi elvesztette az irányítást még pénteken a gépjárműve felett Kölkeden, majd egy oszlopnak hajtott. A gépjárművezetővel szemben a helyszínen alkalmazott alkoholteszter pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrök előállították további mintavételre, amely igazolta az alkoholfogyasztás tényét.

Ugyanezen a napon Harkányban, a Bajcsy-Zsilinszky utcában intézkedtek a rendőrök egy 55 éves kovácshidai férfival szemben, aki robbanómotoros kerékpárral közlekedett.

A férfival szemben alkalmazott alkoholteszter ebben az esetben is pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrök őt is előállították további mintavételre.


Pécsett, az Arányosi úton egy személygépkocsival közlekedő 46 éves pellérdi férfival szemben intézkedtek a rendőrök 2019. február 9-én.

A nap folyamán egy 61 éves helyi férfi Szigetváron, a Batthyány utcában közlekedett robbanómotoros kerékpárjával, amikor igazoltatták a rendőrök. Az alkoholteszter itt is pozitív eredményt jelzett, a további mintavétel mindkét személy esetében alátámasztotta az alkoholfogyasztás tényét.


Pécsett, a Nagypostavölgyi út és a Postagalamb utca kereszteződésében igazoltatták a rendőrök 2019. február 10-én azt a 22 éves cikói férfit, aki haladása során elvesztette az irányítást a gépjárműve felett és az út mellett lévő fának ütközött. A pozitív eredményű alkoholteszter után a gépkocsivezetőt előállították további mintavételre.


Az öt sofőr ellen az illetékes rendőrkapitányságok járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, míg további hat sofőrrel szemben - az alkoholteszteres ellenőrzés eredménye alapján - a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki.

Forrás: BMRFK