Összevertek egy pécsi boltban a biztonsági őrök egy tolvajnak vélt fiatalt - Videó!

2021. február 18. csütörtök 08:52

Összevertek egy pécsi boltban a biztonsági őrök egy tolvajnak vélt fiatalt - Videó!

A Pécsi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat két biztonsági őr ellen, akik egy általuk tolvajnak vélt férfit az üzletben elfogtak és megvertek. 

 

A két férfi  közül az egyik egy pécsi drogériában vagyonőrként, míg a másikuk a drogériának helyet adó üzletközpontban biztonsági őrként dolgozik.  

 

2020 szeptemberében a vagyonőr az üzletben meglátta a sértettet, akit látásból ismert, mert korábban többször tetten érte bolti lopáson, amikor parfümöket tulajdonított el.

A vagyonőr az üzlet belső helyiségéből kamerán figyelte az üzletteret, majd amikor a sértett a parfümös részleghez ért, akkor az őr kiment az eladó térbe és leengedte az üzlet bejárati rácsát, hogy a sértett ne tudja a boltot elhagyni.

A sértett miután ezt látta, a kijárat felé indult, azonban a leeresztett rács miatt nem tudta elhagyni az üzletet. Ekkor a vagyonőr a sértett karját megragadta, majd rángatva bevezette a raktárhelyiségbe, ahol többször, testszerte megütötte, valamint megrúgta.





Mindezt az üzlet vezetője is észlelte, ekkor felszólította a vagyonőrt, hogy hagyja abba a bántalmazást, és megpróbálta a sértettől a vádlottat elhúzni, azonban ez nem sikerült neki. Ekkor az üzletvezető visszament az eladótérbe, felnyitotta az üzlet ajtajának rácsát, majd segítséget kért az üzletház folyosóján tartózkodó biztonsági őrtől.

Eközben a vagyonőr a hátsó helyiségben a sértett cipőjét levetette, majd a férfit letérdeltette. Ekkor érkezett a helyiségbe a biztonsági őr is, aki egy alkalommal a sértett arcát ököllel megütötte, melynek következtében annak orra eltörött.

A súlyos testi sértést okozó biztonsági őr cselekménye a súlyos testi sértés bűntettének, míg a vagyonőr cselekménye a garázdaság és a könnyű testi sértés vétségének megállapítására alkalmas.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség