Országos ipartestületi elismerést kapott Szekeres Károly a cukrász szakma népszerűsítéséért

2017. február 20. hétfő 09:29

Országos ipartestületi elismerést kapott Szekeres Károly a cukrász szakma népszerűsítéséért

Szekeres Károly, a neves mohácsi cukrász dinasztia „második vonalából" ötven év után adta át a stafétát tavaly augusztusban testvére gyermekeinek, Attilának és Dánielnek. A közelmúltban a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének éves kongresszusán adományozott kitüntetést vehetett át, mivel a szervezetben megyei elnökként és országos vezetőség tagjaként huszonnyolc éven át végzett tevékenységét, odaadó munkáját ismerték el. 

- Az Ipartestületben átadtam a helyem és a teendőket egy fiatal, ügyes pécsi kollégának, Gergulás Attilának. Nemes feladat az ipartestületben dolgozni azért, hogy minél szélesebb körben ismert, sőt, elismert is legyen a cukrász szakma. Úgy érzem, abban, hogy ezeknek a céloknak sikerült érvényt szereznünk, elnökségi tagként meghatározó részem volt nekem is. Hogy mást ne említsek, a kezdeményezésünkre a vendégeink körében igen népszerűvé vált az Ország tortája és az Ország fagylaltja, a versengés igazi kihívás lett a cukrászok részére, de egyúttal komoly kóstoló-bíráló tömegeket is vonz a cukrászdákba évről-évre - összegezte az elmúlt időszakot Szekeres Károly.

Amúgy az egyik Országos fagylalt versenyen a vanília és a karamell fagylalttal aranyérmes helyezést ért el a Szekeres Cukrászda.

Képünkön: Szekeres Károly (jobbra) és Gyurits László, Ipartestületi alelnök társaságában a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által adományozott „Magyar Kézműves Cukrászatért" kitüntetés átvételekor.

 

B. M.