Nyílt nap a mohácsi Radnótiban: nemcsak a közelmúlt, a jelen eredményei is impozánsak

2022. december 27. kedd 13:25

Nyílt nap a mohácsi Radnótiban: nemcsak a közelmúlt, a jelen eredményei is impozánsak

A karácsony előtt megrendezett nyílt napon a délelőtti programok még csak az iskola tanulóinak szóltak: a Meló-Diák Iskolaszövetkezet tartott előadásokat a diákok munkavállalási lehetőségeiről, illetve a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara munkatársainak 45 perces interaktív eladásai színesítették a délelőttöt olyan izgalmas címekkel, mint A szakmák jövője, a jövő szakmái vagy A 21. századi munkaerő-piac kompetenciái. 

 

 

Déltől érkeztek a meghívott vendégek, illetve a nap talán legfontosabb szereplői, az általános iskolás diákok, akik azzal a szándékkal regisztráltak, hogy bepillantást nyerjenek az őket érdeklő képzésekbe, a Radnótiban folyó szakmai munkába.

Az iskola igyekezett azt az üzenetet eljuttatni jövendő tanulóihoz és azok szüleihez, hogy ha a Radnótit választják, biztosak lehetnek benne, hogy meg fogják kapni szakmai karrierjük indításához a segítséget, legyen az bármelyik osztályban a Radnóti által indított piacképes képzések közül, függetlenül attól, hogy egy hároméves szakmáról beszélünk vagy valamelyik technikumi képzésről, majd erre építve a későbbi egyetemi tanulmányokról.


Arról, hogy a fenti ígéret megvalósításához nem csak a megye egyik legjobb oktatói gárdája, hanem a munkához szükséges rend és fegyelem is garantált, a délben kezdődő megnyitón, illetve az annak keretében megvalósított alaki szemlén bizonyosodhattak meg az érdeklődők.


A Honvéd Kadét Program partneriskolájaként megalakult Radnóti Kadét Század Riegelman Zsolt tartalékos főhadnagy, a Radnóti igazgatója vezényletével hajtotta végre kiválóan ezt a látványos feladatot. Az eseményt megtekintette Hegedüs Norbert alezredes, az MH 6. Sipos Gyula Terület-védelmi Ezred 52. Oszlányi Kornél Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka, valamint meghívott vendégként Cserdi Áron Mohács alpolgármestere és Riegl Adrián Miklós rendőr ezredes, a Mohácsi Rendőrkapitányság vezetője.


Riegelman Zsolt a szemlét követően méltatta a programot, melynek keretében a hangsúly a rendre, fegyelemre szoktatáson, illetve a hazafias nevelésen van, és erre a kapaszkodóra napjaink zűrzavaros, gyakran értékvesztett világában a fiatalok körében is egyre növekvő igény mutatkozik.


Hangsúlyozta, hogy a Radnóti egy befogadó, színes és vidám iskola kíván maradni a jövőben is, ugyanakkor a szabályokra és azok betartatására is szükség van, azaz a rend és fegyelem igénye távolról sem öncélú, nem katonákat szeretnének faragni a programba önként jelentkező tanulókból, hanem az iskolát szeretnék még inkább egy olyan oktatási-nevelési környezetté tenni, ahol oktatónak, diáknak egyaránt jó lenni.


A megnyitó után az érkező általános iskolások csoportokba szervezve több félórás körprogramokra jelentkezhettek, melynek keretében szervezett túra keretében bemutatták nekik az iskolát, a kollégiumot és az általuk kiválasztott képzéseken folyó munkát.


A túra egyik állomásként megtekinthették az úgynevezett Dicsőségfalat is, ahol megbizonyosodhattak róla, hogy a Radnótinak nemcsak a közelmúltja impozáns a sorozatban elnyert legjobb vidéki középiskola címekkel, hanem már az idei tanévben is számos megyei-országos megméretésen elért, kiváló eredménnyel büszkélkedhetnek, kezdve a rendészeti-honvédelmi versenyekkel, vagy akár a matematika-informatika területén elért sikerekkel.

 

Forrás: Baranya Megyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola