Nézze meg, milyen trükkel nyúlt le egy férfi három gyűrűt egy pécsi ékszerboltban - Videó!

2021. április 20. kedd 08:47

Nézze meg, milyen trükkel nyúlt le egy férfi három gyűrűt egy pécsi ékszerboltban - Videó!

A Pécsi Járási Ügyészség lopás vétségével vádolja azt a szerb-montenegrói férfit, aki 2018. májusában három aranygyűrűt tulajdonított el egy pécsi ékszerüzletből, és ezzel közel 500.000 Ft kárt okozott.  

 

 

A vádirat szerint a férfi és ismerőse 2018. május 11-en dél körül ment be Pécs egyik belvárosi ékszerüzletébe, arra hivatkozással, hogy a lányának ajándékot kíván vásárolni.

Az üzlet alkalmazottja a vádlott elé a pultra helyezett egy 100 darab aranygyűrűt tartalmazó tálcát, majd a férfi több aranygyűrűre is rámutatott, miközben ujjaival három gyűrűt a tenyerébe rejtett.

A vádlott néhány gyűrűt a tálcáról kivetetett az eladóval és ezzel a figyelmét elterelte. Ezt követően a tenyerében lévő három gyűrűt a hátsó zsebébe rakta és megkérte az eladót, hogy az általa kiválasztott ékszereket tegye számára félre, mert azokért később visszajön és megvásárolja.

Ezt követően a vádlott és a társa az üzletből távoztak. A vádlott az aranygyűrűk eltulajdonításával közel félmillió forint kárt okozott, cselekménye így lopás vétségének minősül.

A jelenleg ismeretlen helyen lévő férfi büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Járásbíróság dönt majd.  

 

Az üzlet biztonsági kamerájának felvétele itt tekinthető meg:




 

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség